Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Eygelshof is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Een rustplaats kiezen

Op Eygelshof is het mogelijk om zelf de precieze plek voor het graf te kiezen, dat kunt u bij leven al doen. Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen.

Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is. De uitgestrektheid van de heide, de nabijheid van een mooie boom of de geborgenheid van het bos, de keuze is aan u.

De natuur krijgt bij ons alle ruimte, zo ook de graven. Een graf wordt niet geruimd en het grafrecht is eeuwig.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Eygelshof veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Eygelshof

 

Materialen

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een ambachtelijke kist gemaakt van hout. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

We vragen mensen om zoveel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen blijvende gedenktekens voor. Het is wel mogelijk om een graf te markeren met een houten boomschijf.

Deze boomschijf wordt door ons voorzien van een inscriptie die u zelf kunt kiezen. De naam van uw dierbare, de geboortedatum en sterfdatum. Maar een korte tekst of eenvoudige afbeelding is ook mogelijk.

De schijf is gemaakt van onbehandeld hout en gaat na enige jaren volledig op in de natuur. U kunt de boomschijf kosteloos via Eygelshof bestellen. Wij zorgen dan voor de handgemaakte inscriptie.

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Catering
Op Eygelshof is catering zowel in het ontvangsthuis als in de open lucht mogelijk.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. Eygelshof werkt samen met alle uitvaartverzorgers.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.