Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Eygelshof is in alle opzichten een groene uitvaart. Bij alles wat we doen is respect voor de natuur en de mens het uitgangspunt. De kist, korf, mand of urn, de wade en de kleding van de overledene bestaat uit natuurlijke, biologisch verantwoord afbreekbare materialen.

natuurbegraafplaats rouwkoets mandVeel keuzemogelijkheden

U heeft op Natuurbegraafplaats Eygelshof veel vrijheid en ruimte om een eigen persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie op deze laatste rustplaats. Wij denken graag met u mee over uw wensen en de mogelijkheden. Respect voor de overledene en de natuur zijn voor ons hierin belangrijk.

Natuurlijke grafmonumenten

Op Eygelshof is alleen een gedenkteken in de vorm van een houten schijf, met inscriptie, toegestaan. Het is een schijf van een boom die oorspronkelijk in de Limburgse natuur voorkomt. Plaatsing kan alleen met toestemming van de beheerder. Bloemen en bloemstukken die bij een begrafenis meekomen, blijven maximaal twee weken liggen.

 

Een rustplaats kiezen

 

Een wandeling door het gebied is de beste manier om de plek voor een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of uw dierbare. Het is uiteraard zeer persoonlijk wat bepaalt welke plek dat voor u is.

Graven krijgen hier alle ruimte, gesitueerd op een ruime oppervlakte. Het graf wordt niet geruimd, het grafrecht is eeuwig.

Lees meer over het kiezen van een plek

 

 

Afscheidsceremonie

 

U heeft op Natuurbegraafplaats Eygelshof veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom.

Er is alle ruimte en tijd voor uw wensen, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

Meer over de mogelijkheden op Eygelshof

 

Materialen

 

De kist, urn of mand waar u voor kiest, dient volledig van natuurlijk afbreekbaar materiaal gemaakt te zijn. Bijvoorbeeld een ambachtelijke kist gemaakt van hout. U kunt ook kiezen voor een omhulsel van bijvoorbeeld bamboe of karton.

We vragen mensen om zoveel mogelijk rekening met de natuur te houden en dus ook kleding van natuurlijke materialen te gebruiken.

Lees meer over kisten & kleding

 

Gedenktekens

 

Het is geheel aan u of u een gedenkteken wenst. U kunt daarvoor gebruik maken van een gratis boomschijf met een bescheiden inscriptie.

 

Meer over gedenktekens

 

Praktische zaken

Catering
Op Eygelshof is catering zowel in het ontvangsthuis als in de open lucht mogelijk.

Uitvaartverzorgers
Rondom een uitvaart zijn er veel meer zaken te regelen dan alleen de begrafenis. Dit wordt meestal door een uitvaartverzorger gedaan. U kunt contact met ons opnemen als u uitvaartverzorgers in Zuid-Limburg zoekt.

Meer informatie?

Als u specifieke vragen heeft, kunt u altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.