Tarieven natuurbegraven

De tarieven voor een natuurgraf liggen op Natuurbegraafplaats Eygelshof in vergelijking met traditionele begraafplaatsen een stuk lager. Op Eygelshof zijn er bijvoorbeeld geen kosten voor het onderhoud van een graf, een grafmonument, verlengen van grafrechten of toekomstig ruimen van het graf. U betaalt eenmalig aankoopkosten voor een graf met eeuwige grafrust en een eenmalig begraaftarief.

Graven

De graven zijn op Eygelshof ruim gesitueerd. Eenmalig betaalt u de aankoopkosten voor een graf met eeuwige grafrust. Deze kosten zijn inclusief het beheer en onderhoud door Eygelshof. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven.

Tarieven 2024
Enkel graf € 3.950,-
Dubbel graf € 7.400,-
Urnengraf € 2.100,-
Dubbel urnengraf € 3.200,-
Urneninlage € 1.100,-

*De kosten voor een kindergraf/vlindergraf en herbegraven zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht.

Begraafkosten

Naast de kosten voor een graf zijn er eenmalige kosten op het moment van de begrafenis. Deze kosten zijn voor het openen en sluiten van het graf, de administratieve handelingen en de begeleiding door Eygelshof. In het weekend geldt hiervoor een toeslag van 50%.

Begraaftarief * 2024
Reguliere begraving € 695,-
Urnenbegraving € 395,-
*weekendtarief + 50%

Gedenkteken en grafmarkering

Op Eygelshof kunt u kiezen voor een natuurlijk gedenkteken in de vorm van een boomschijf om het graf van uw dierbare te laten markeren. Deze boomschijf met een passende inscriptie wordt door ons op wens van nabestaanden geleverd. Een boomschijf is een natuurproduct dat naar verloop van tijd verweerd. Nabestaanden kunnen een nieuwe boomschijf laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden. Lees hier meer over het gedenkteken.

Ontvangstruimte

Tijdens een afscheidsceremonie en/of nazit kunt u op Eygelshof gebruik maken van onze sfeervolle ontvangstruimte. Het is een knusse ruimte met een warme en huiselijke sfeer en is geschikt voor kleinere gezelschappen. Voor grotere gezelschappen kan de ontvangstruimte van april tot oktober worden uitgebreid met onze karakteristieke tent die de verbinding met de natuur nog sterker voelbaar maakt. Lees hier meer over de mogelijkheden en tarieven.

Nazit en catering

Op Eygelshof is het mogelijk om rondom de uitvaart te kiezen voor catering. We bieden u de gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee met vlaai en/of broodjes met elkaar samen te zitten, met elkaar herinneringen op te halen en elkaar troost te bieden. Een overzicht van de kosten vindt u hier.

________________________________________________________________________________________

Terug naar boven | Toelichting:

Enkel- of dubbelgraf

U kunt kiezen uit een eenpersoonsgraf of een tweepersoonsgraf (dubbel diep). Wilt u graag naast elkaar begraven worden? In dit geval reserveert u twee eenpersoongraven. De graven zijn ruim gesitueerd. Bij een enkel- of dubbelgraf bestaat de mogelijkheid voor een urninlage. De kosten van een urninlage bedragen € 1.100,-.

Urnengraf of dubbel urnengraf

Op Eygelshof kunt u na een crematie de as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal) of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Kinder- en vlindergraf

Helaas komt een persoon soms veel te jong te overlijden. Ook een (vlinder)kind mag hier begraven worden. Voor meer informatie over een kinder- of vlindergraf kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Herbegraven

Het is mogelijk om een dierbare te herbegraven op natuurbegraafplaats Eygelshof. Dit is mogelijk vanaf 10 jaar na de begrafenis. Hierdoor heeft u een blijvende rustplaats, de graven worden hier niet geruimd. Ook is er geen onderhoud aan een graf, de natuur neemt het graf over. Neem contact op voor herbegraven.

Terug naar boven

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Natuur op Hillig Meer