Tarieven natuurbegraven

De tarieven voor natuurbegraven op Eygelshof zijn een stuk lager dan voor een traditionele begraafplaats. Zo zijn er bij een natuurgraf geen kosten voor het onderhoud van een graf of een duur grafmonument. U hoeft ook de grafrechten niet te verlengen in de toekomst of kosten te betalen voor het ruimen van een graf. U betaalt eenmalige aankoopkosten voor een graf met eeuwige grafrust en een eenmalig begraaftarief.

Graven

De graven op Eygelshof zijn ruim gesitueerd, met enige meters tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Eygelshof. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

Tarieven 2023
Enkel graf € 3.950,-
Dubbel graf € 7.400,-
Urngraf € 2.100,-
Dubbel urnengraf € 3.200,-
Urninlage € 1.100,-

*De kosten voor een kindergraf/vlindergraf en herbegraven zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht.

Begraafkosten

Naast de kosten voor een graf zijn er eenmalige kosten op het moment van de begrafenis. Deze kosten zijn voor het openen en sluiten van het graf, de administratieve handelingen en de begeleiding door Eygelshof. In het weekend geldt hiervoor een toeslag van 50%.

Begraaftarief * 2023
Reguliere begraving € 695,-
Urnbegraving € 395,-
*weekendtarief + 50%

Gedenkteken en grafaanduiding

Op een graf op Eygelshof kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Als de boomschijf is verweerd gaat het graf weer helemaal op in de natuur. Nabestaanden kunnen een nieuwe boomschijf laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Ontvangsthuis

Voorafgaand en na afloop van een begraving is het mogelijk om gebruik te maken van onze sfeervolle ontvangstruimte. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de plechtigheid en/of nazit. De ontvangstruimte is voor een beperkt aantal personen beschikbaar. De ontvangstruimte kan van april tot oktober worden uitgebreid met een karakteristieke tent. Een overzicht van de kosten staat op de pagina Afscheidsceremonie.

Nazit en catering

We bieden u verschillende mogelijkheden voor catering rondom de begraving. U kunt kiezen voor een kop koffie met een lekkernij uit de streek of een gezamenlijke maaltijd. Heeft u specifieke wensen? Die realiseren we graag met u. De kosten van de catering zijn afhankelijk van uw wensen. Voor de mogelijkheden van de nazit kijkt u op de pagina Catering.

________________________________________________________________________________________

Terug naar boven | Toelichting:

Enkel- of dubbelgraf

U kunt kiezen uit een eenpersoonsgraf of een tweepersoonsgraf (dubbel diep). Wilt u graag naast elkaar begraven worden? In dit geval reserveert u twee eenpersoongraven. De graven zijn ruim gesitueerd. Bij een enkel- of dubbelgraf bestaat de mogelijkheid voor een urninlage. De kosten van een urninlage bedragen € 1.100,-.

Urnengraf of dubbel urnengraf

Op Eygelshof kunt u na een crematie de as begraven in een urn (van afbreekbaar materiaal) of uitstrooien in een graf. Het uitstrooien van as op de bodem is niet toegestaan omdat dit niet goed is voor de natuur. Daarom begraven wij onder de humuslaag zodat de natuur zo min mogelijk belast wordt.

Kinder- en vlindergraf

Helaas komt een persoon soms veel te jong te overlijden. Ook een (vlinder)kind mag hier begraven worden. Voor meer informatie over een kinder- of vlindergraf kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Herbegraven

Het is mogelijk om een dierbare te herbegraven op natuurbegraafplaats Eygelshof. Dit is mogelijk vanaf 10 jaar na de begrafenis. Hierdoor heeft u een blijvende rustplaats, de graven worden hier niet geruimd. Ook is er geen onderhoud aan een graf, de natuur neemt het graf over. Neem contact op voor herbegraven.

Terug naar boven

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Natuur op Hillig Meer