Begrafenis bijwonen

Een begrafenis op Natuurbegraafplaats Eygelshof verschilt in meerdere opzichten van een begrafenis op een reguliere begraafplaats. Op een natuurbegraafplaats gaan mens en natuur hand in hand.

Wandeling naar de laatste rustplek

Op Eygelshof wordt een overledene op onze baarwagen naar de laatste rustplaats begeleid. Gezamenlijk wandelen we door het natuurgebied naar de laatste rustplek om afscheid te nemen. Aangezien de paden onverhard zijn is gepast schoeisel aan te raden. Ook mensen die slecht ter been zijn kunnen een begrafenis op Eygelshof bijwonen. Waar nodig kunnen we met deze mensen in onze Elektrowagen achter de stoet aan rijden. De naaste familie krijgt bij de laatste rustplek de gelegenheid om in alle rust en stilte als laatste afscheid te nemen van dierbare.

Begrafenis, de dierbare naar de laatste rustplaats begeleiden.

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Eygelshof is Boomgaardskuilweg 7 te Eygelshoven. De meeste navigatiesystemen weten Eygelshof goed te vinden. 

Bij aankomst treft u voor de ingang van de natuurbegraafplaats aan de Boomgaardskuilweg een openbare parkeerplaats met een aantal parkeerplekken. Achter de poort van onze ingang zijn ook een aantal parkeerplekken. Deze plekken zijn voor de naaste familie en mindervaliden gereserveerd. 

Overige bezoekers vragen we om gebruik te maken van de grote parkeerplaats ‘Parkeerplaats Hermanstraat’ aan de Rimburgerweg, tegenover de Boomgaardskuilweg. Vanuit deze parkeerplaats is het ongeveer 3 minuten lopen tot aan de Natuurbegraafplaats. Op zaterdagen wordt deze parkeerplaats veel gebruikt door bezoekers van de weekmarkt. Wij raden u aan tijdig aanwezig te zijn.

Ontvangstgebouw

Op de natuurbegraafplaats is een ontvangstgebouw aanwezig. In het ontvangstgebouw kunt u gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Wanneer er een ceremonie of nazit op Eygelshof plaats vindt, is dat in of rond het ontvangstgebouw.

Bloemen

Bloemen en rouwboeketten die tijdens een uitvaart worden meegenomen of geschonken mogen tot twee weken na de uitvaart op het graf blijven liggen. Daarna neemt de natuur de zorg voor het graf over en is het niet meer mogelijk om bloemen te plaatsen. Wij stellen het op prijs als u bij de keuze van de bloemen rekening houdt met het natuurlijke aspect van de begraafplaats. Kaarsen, beelden, objecten of het aanplanten van bloemen, planten of bomen is bij ons niet toegestaan. Meer informatie over ons bloemenbeleid vindt u hier.

Kunt u niet aanwezig zijn op de begrafenis en wenst u eerder de bloemen op Eygelshof te laten bezorgen dan is dit in overleg mogelijk.

Bloemen tijdens de begrafenis