Islamitisch Natuurbegraven in Limburg

Vanaf 2022 is het op natuurbegraafplaats Eygelshof mogelijk om islamitisch te begraven. Daarmee is de eerste natuurbegraafplaats voor moslims gerealiseerd in Limburg. Hiermee voldoet Eygelshof in een grote behoefte. Iedere moslim is welkom. Of je nu uit Maastricht, Eindhoven of Duitsland komt, op Eygelshof vindt je eeuwigdurende rust samen met broeders.

Het islamitisch geloof kent vele rituelen en tradities rondom de begrafenis. Voor moslims is het bijvoorbeeld gewenst om te worden begraven in het land waar men sterft. Ook eeuwigdurende grafrust hoort hierbij. De meeste begraafplaatsen in Nederland kunnen echter niet voorzien in de behoefte aan eeuwigdurende grafrust. Daarom worden er nog altijd veel overledenen begraven in het geboorteland of het geboorteland van ouders of grootouders. Op Eygelshof kan er wel eeuwigdurende rust worden gegarandeerd.

Natuurbegraven en islamitisch begraven

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen islamitisch begraven en natuurbegraven. Voor beiden worden alleen natuurlijke materialen gebruikt. Zowel een natuurgraf als een islamitisch graf blijft vrij van versierselen. Het is daarbij niet toegestaan om bloemen of andere voorwerpen op het graf te leggen. De eeuwigdurende rust is belangrijk voor zowel natuurbegraven als islamitisch begraven.

De islamitische rituelen bij een begrafenis kunnen op Eygelshof in acht worden genomen. Helpen bij het dragen en het begraven van een overledene is een goede daad die moslims kunnen doen. De dragers kunnen zelf het lichaam op de rechterzijde in het graf leggen, met het gezicht naar Qibli. We streven ernaar om het lichaam binnen 24 uur te begraven.

Op Eygelshof is het toegestaan om het graf zelf te sluiten. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is, dragen wij er zorg voor. De islamitische zone ligt op de rand van de heuvel. Een open stuk met lage bomen en uitzicht over het dorp Eygelshoven. Inmiddels zijn er al plekken gereserveerd en is het mogelijk om zowel een enkel, dubbel als familiegraf te reserveren.

Meer weten over de islamitische uitvaart?

Op de website ‘Islamitisch Natuurbegraven’ vindt u uitgebreide informatie over alles wat te maken heeft met een islamitische uitvaart in de natuur. Hier kunt u ook terecht voor het maken van een afspraak, het reserveren van een graf of het aanmelden van een uitvaart.

Meer weten?Islamitisch natuurbegraven

Lees verder op islamitischnatuurbegraven.nl

Bezoek de website »