Nieuws

Maak kennis met Chantalle

Sinds januari is Chantalle locatiebeheerder geworden van onze mooie natuurbegraafplaats Eygelshof. Ze kent als geen ander de uitvaartbranche en heeft ook al diverse uitvaarten op Eygelshof mogen verzorgen. Maar nu heeft ze haar sjieke pumps omgewisseld voor een paar echte wandellaarzen. In dit persoonlijke interview stelt zij zich graag aan u voor.
Lees verder

De kleurrijke natuurkalenders zijn er weer!

De mooiste foto's bundelen wij jaarlijks in een mooie natuurkalender. Deze kunt u hier reserveren en kosteloos ophalen in ons ontvangstgebouw. De kostprijs voor de kalender bepaalt u zelf. Deze inkomsten geven wij volledig terug aan de natuur. Zo kan iedere fotograaf en iedere bezoeker een steentje bijdragen aan het natuurbehoud van dit jonge natuurgebied. 
Lees verder

Mindwinterhoorn blazers

Vanaf deze dag start een periode waarbij de dagen langer worden, waarbij er meer licht en ruimte is voor nieuwe groei en verbinding. Vanuit deze gedachte laten wij op zondag 19 december met alle natuurbegraafplaatsen van Waarde om 12:00 uur de midwinterhoorn blazers horen. Wandel langs de blazers en ervaar deze bijzondere klanken.
Lees verder

Terugblik Herdenkingsavond 2021

Ieder jaar herdenken wij de mensen die het afgelopen jaar begraven werden op de Natuurbegraafplaats Eygelshof. Jaarlijks vindt dit plaats in de periode van Allerheiligen en Allerzielen. In dit artikel vindt u een kleine sfeerimpressie van onze Herdenkingsavond 2021.
Lees verder

Maak kennis met onze grafdelver Ron

De graven op Eygelshof worden gegraven door Ron Limpens. Het vak werd hem al vroeg geleerd door zijn vader. Daarnaast waren ze hovenier. Ron is gespecialiseerd in herbegravingen.
Lees verder

Natuurbegrazing voor meer diversiteit

Op Natuurbegraafplaats Eygelshof werken we met een sinusmaai beheer. Deze manier van maaien zorgt ervoor dat er steeds meer diversiteit in ons bloemrijke grasland ontstaat. Dit gebeurde tot nu toe machinaal. Dit zal begin november overgenomen worden door een kleine kudde Mergellandschapen.
Lees verder

Uitvaart in scene

Het is soms moeilijk om een beeld te vormen hoe een uitvaart op de Natuurbegraafplaats Eygelshof nu anders is dan in een uitvaartcentrum of een reguliere begraafplaats. Samen met een team professionals en vrijwilligers hebben wij een uitvaart in scene gezet. De filmopname van deze uitvaart ziet u hier.
Lees verder

Buizerd

Op Eygelshof zijn er steeds meer vogels te zien. Waaronder ook veel buizerds.Maar waarom is dit natuurgebied nu zo geliefd door deze vogel? En waarom ziet men ze soms ook langs een snelweg zitten?
Lees verder

Maak kennis met Alain

Een koffietafel op Eygelshof kan geheel naar eigen wens ingevuld worden. Om dit mogelijk te maken krijgen wij ondersteuning van het Limburgse caterings-bedrijf Quadakkers hierdoor is Alain inmiddels één van de vaste gezichten op Eygelshof geworden. We stellen hem graag voor.
Lees verder