Wandelroutes rondom Eygelshof

Natuurbegraafplaats Eygelshof is een prachtig hooggelegen natuurgebied in de Zuid-Limburgse heuvels. Het is een plek waar mensen hun dierbaren kunnen herdenken en herinneren.

Het natuurgebied wordt steeds vaker ontdekt door wandelaars en natuurliefhebbers. Het uitzicht over het landschap en de ontmoetingen met bijzondere dierensoorten maakt een wandeling op en rondom Eygelshof extra mooi.

Fotovakvrouw Petra Niessen

Verschillende wandelroutes

Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende wandelroutes die u vanaf de natuurbegraafplaats kunt lopen. Er zijn wandelroutes van ongeveer 2, 6 en 13 km. Er zit dus een wandeling bij voor iedereen. De uitgeprinte wandelroutes kunt u gratis ophalen in ons ontvangstgebouw. Uiteraard kunt u hier ook gebruik maken van het toilet, een flesje water bijvullen en de auto parkeren.

Afstanden en onderwerpen

muurhagedis (foto Sonja Weustenraad)

Wandelroute Eygelshof – 2 km

Deze gemarkeerde 2 km wandeling is een wandeling over het natuurgebied van Eygelshof. Tijdens deze wandeling leert u meer over de historie, de natuur en het natuurbegraven op Eygelshof. Lees verder

wandelen en herdenken op Eygelshof (foto Pascal Moors)

In memoriam wandeling – 6,4 km

De 6 km route is een mooie wandelroute die niet alleen over de natuurbegraafplaats loopt, maar ook aansluit bij de aangrenzende natuurgebieden. Deze wandelroute is geschreven door de wandelgids Zuid-Limburg ter nagedachtenis aan Jan Nobbe. Hij was een echte wandelliefhebber die veel wandeltochten heeft mogen vormgeven.

wandeling natuurbegraafplaats eygelshof

Voetsporen van de Romeinen – 13 km

De 13 km wandeling is de Via Belgica wandeling. Deze wandeling neemt u mee naar de tijd van de Romeinen. U ontdekt oude Romeinse vondsten en wandelt over de wegen waar de Romeinen vroeger ook liepen. Het is een mooie wandeling door kleine dorpen en natuurgebieden.

Ontvangstgebouw Eygelshof

Openingstijden ontvangstgebouw

Alle routes zijn uitgeprint verkrijgbaar bij het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Eygelshof. Dit gebouw is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Ook in het weekend kunt u bij ons terecht voor een wandelroute. Wenst u op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen van Eygelshof? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Wij wensen u veel wandelplezier!