Duurzaam begraven

Op Natuurbegraafplaats Eygelshof hechten wij veel waarde aan een duurzame manier van begraven. Wij begraven in harmonie met de natuur. Alle materialen die samen met een overledene worden begraven dienen natuurlijk afbreekbaar te zijn. Een uitvaart is op Natuurbegraafplaats Eygelshof in alle opzichten een duurzame uitvaart.

Omhulsel

Kist, milieuvriendelijk begravenVaak denken mensen dat er op een natuurbegraafplaats niet voor een kist kan worden gekozen. Dit is echter niet waar. Er kan wel degelijk worden gekozen voor een kist, gemaakt van duurzame en natuurlijk afbreekbare materialen.

Er is veel keuze wanneer het gaat om duurzaam begraven. Voor een omhulsel zoals een kist of mand kunt u denken aan materialen zoals onbehandeld hout, karton, mycelium of rotan. We vermijden spaanplaat, schroeven of een ijzeren beslag en moedigen het gebruik van natuurlijk afbreekbare alternatieven zoals verteerbare lijmen en deuvels aan.

Naast een kist of mand kan er ook worden gekozen voor een wade in combinatie met een baarplank. De wade kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van linnen, ecologisch ongebleekt katoen, hennep, wol of vilt.

Kleding en accessoires

Ook bij de kledingkeuze van een overledene vragen we u te kiezen voor natuurlijk afbreekbare materialen. Katoen, wol, zijde en linnen voldoen hier bijvoorbeeld aan. Synthetische materialen zoals nylon, fleece, kunstleer en polyester worden op Eygelshof niet begraven. Hetzelfde geldt voor accessoires zoals een bril, riem of sieraden, die doorgaans niet natuurlijk afbreekbaar zijn.

Urnen

Wat betreft urnen is er volop keuze uit urnen van diverse natuurvriendelijke en biologisch afbreekbare materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan urnen van klei, onbewerkt hout, vilt, gevlochten plantmateriaal en karton. Het is nog duurzamer om de as uit te strooien in een urnengraf, zonder een urn te begraven.

Urn, milieuvriendelijk begraven

Richtlijnen duurzaam begraven

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van duurzaam begraven? Neem gerust contact met ons op voor een overzicht van onze richtlijnen.

Heeft u specifieke vragen?

We proberen op onze website zo duidelijk mogelijk te zijn. Natuurlijk kunt u vragen hebben die u liever persoonlijk stelt.

Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag.

Natuur op Hillig Meer