Gedenktekens

Op Natuurbegraafplaats Eygelshof worden graven soms gekenmerkt door een gedenkteken; de boomschijf. Een gedenkteken dat past en opgaat in het glooiende landschap van het natuurgebied. Het is hier ontstaan en zal hier, na jaren, ook weer vergaan. Andere gedenktekens als een boomschijf kent Eygelshof niet en zijn ook niet toegestaan.

Een gedenkteken is niet verplicht, geheel opgaan in de anonimiteit van de natuur is ook mogelijk. Een graf is immers altijd terug te vinden door de persoonlijke coördinaten die verbonden zijn aan de plek.

De boomschijf

Een boomschijf is een natuurlijk product. Nooit volmaakt er daardoor uniek. Met noesten, barstjes, oneffenheden en jaarringen met eigen patronen. Deze boomschijf is uit eiken en er kan een symbool of een inscriptie naar wens in gegraveerd worden.

Deze eiken boomschijf blijft jaren liggen. Hij zal met de seizoenen mee veranderen, wellicht begroeien met mos of paddenstoelen, soms barsten en beschutting bieden aan de kleine dieren die er in dit natuurgebied wonen.

De eerste boomschijf zal zonder kosten aangeboden worden door Eygelshof. Deze kunt u aanvragen via het online aanvraagformulier waarbij u een keuze kunt maken uit verschillende letters en afbeeldingen.

Gedenkteken aanvragen