Gedenktekens

Op een natuurbegraafplaats komen geen grafmonumenten voor. Op Eygelshof heeft u de keuze om een gedenkteken te plaatsen in de vorm van een boomschijf.

De boomschijf past in de omgeving en gaat op in het glooiende landschap van het natuurgebied. Het is hier ontstaan en zal hier, na jaren, ook weer vergaan. Andere gedenktekens kent Eygelshof niet en zijn ook niet toegestaan.

Een gedenkteken is niet verplicht, geheel opgaan in de anonimiteit van de natuur is ook mogelijk. Een graf is immers altijd terug te vinden door de persoonlijke coördinaten die verbonden zijn aan de plek.

De boomschijf

Een boomschijf is een natuurlijk product, nooit volmaakt en daardoor uniek. Met noesten, barstjes, oneffenheden en jaarringen. De boomschijf is uit Douglas hout gemaakt. U kunt kiezen voor een inscriptie en symbool dat past bij uw dierbare.

Deze boomschijf blijft een aantal jaren liggen. Hij zal met de seizoenen mee veranderen, wellicht begroeien met mos of paddenstoelen, soms barsten en beschutting bieden aan de kleine dieren die er in dit natuurgebied wonen. Deze houten schijf vergaat na enkele jaren en symboliseert zo ook de vergankelijkheid van de mens.

De boomschijf met inscriptie is inbegrepen bij een graf, deze bieden wij u kosteloos aan. Indien nabestaanden op den duur de boomschijf willen vervangen voor een nieuw exemplaar dan zijn hier wel kosten aan verbonden.