Natuurwandeling

Datum: zondag 09 juni 2024 - 11:00

Als natuurbegraafplaats is het onze missie om natuur te creëren en te beschermen. Daar zijn we op Natuurbegraafplaats Eygelshof druk mee bezig. Niet alleen krijgt de natuur, op de locatie die  een eeuw geleden nog diende als bruinkolenmijn, een nieuwe kans om zich te ontwikkelen, maar ook wordt er alles aan gedaan om dit unieke natuurgebied te behouden. Door de natuur te beheren zetten we ons in voor het natuurbehoud, voor nu en voor in de toekomst. Een deel van de opbrengsten van Eygelshof komt rechtstreeks ten goede aan het natuurbehoud voor toekomstige generaties. Om een beter beeld te kunnen krijgen van ons natuurgebied en natuurbeheerplan, nodigen we u voor een natuurwandeling die wordt verzorgd door onze natuurbeheerder.

Natuurbeheerder John Nevelstein met E-carNatuurbeheer

De natuur wordt op Eygelshof beheerd door natuurbeheerder John Nevelstein. John ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat het natuurgebied begaanbaar blijft voor bezoekers en dat de natuur zich verder kan ontwikkelen. Met zijn werkzaamheden wil hij eraan bijdragen dat er meer afwisseling in het natuurgebied ontstaat, het gebied meer gelaagdheid krijgt en bomen ruimte krijgen om te groeien. Met behulp van een natuurbeheerplan zet hij zich in om het natuurgebied van Eygelshof te onderhouden en beschermen.

Natuurwandeling

U bent van harte welkom om op zondag 9 juni 2024 om 11 uur deel te nemen aan een natuurwandeling. Natuurbeheerder John Nevelstein neemt u graag mee op een rondwandeling door het natuurgebied van Eygelshof. Graag vertelt hij u meer over zijn werkzaamheden en het natuurbeheer op Eygelshof. Ook komt u meer te weten over de flora en fauna die u op Eygelshof kunt tegenkomen en de ontwikkelingen van het natuurgebied. Denkt u aan gepast schoeisel? De wandeling zal maximaal een uur duren. Na de wandeling bent u van harte welkom in ons ontvangstgebouw om een kop koffie of thee te drinken. Om te weten hoeveel personen we kunnen verwachten, vinden we het fijn als u zich via het onderstaande formulier kunt aanmelden.

Aanmelden Natuurwandeling

EH_evenement met telefoonnummer