Gedenkboom

Natuurbegraafplaats Eygelshof is een open natuurgebied dat een weids uitzicht biedt op het omliggende heuvellandschap. Toch groeien er op Eygelshof allerlei struikgewassen en bomen die voor beschutting zorgen in het natuurgebied. Sinds kort staat er een hele bijzondere nieuwe boom in ons natuurgebied, de gedenkboom.

Gedenkboom, symbool levensboomEen cortenstaal boom

De gedenkboom die in het natuurgebied van Eygelshof te spotten is, is gemaakt door Don Weijsen van Eijgenwijsen Design. Don ontwerpt kunstobjecten van cortenstaal, zoals sfeerverlichting voor in de buitenomgeving. Met deze sfeerverlichting creëert Don rust en sfeer en zorgt hij ervoor dat binnenruimten met de buitenomgeving verbonden raken. Op Eygelshof stond Don voor de uitdaging om een kunstobject te creëren dat opgaat in de natuurlijke omgeving. Hij ontwierp een kunstobject waar nabestaanden een boodschap voor dierbaren aan kunnen achterlaten: een gedenkboom van cortenstaal.

Levensboom

Op Natuurbegraafplaats Eygelshof is de kringloop van het leven voelbaar. Net zoals wij uit de natuur voortkomen, worden overledenen hier in de natuur te ruste gelegd. Het lichaam wordt opgenomen door de aarde om een te worden met de natuur. In de natuur ontwikkelt zich steeds weer nieuw leven, zoals de wilgenkatjes die in het vroege voorjaar bloeien. De cortenstaal boom staat symbool voor de levensboom die de eeuwigdurende kringloop van het leven vertegenwoordigt. Elke tak met haar vertakkingen staat symbool voor de levens van de personen die op Eygelshof een laatste rustplek hebben gevonden. De herinneringen aan deze levens zijn diep geworteld in de aarde en in ons hart. Het leven leeft op Eygelshof in de natuur voort.

Paasdagen

De gedenkboom staat niet elke dag buiten in ons natuurgebied, maar enkel op bijzondere momenten zoals met Pasen. Op 31 maart en 1 april geven we u de gelegenheid om een houten hartje, met een persoonlijke boodschap aan uw dierbaren, in de boom op te hangen. Dit hartje krijgt u van ons als een teken van onze warmte voor u. Net als alle takken symbool staan voor de vele levens die op Eygelshof rust vonden, vertegenwoordigen al deze hartjes samen alle liefdevolle herinneringen aan al onze dierbaren. We hopen dat dit gebaar u veel steun mag bieden tijdens de paasdagen. Hoewel het niet is toegestaan om bloemen te leggen op het graf van uw dierbare, hopen we dat u door dit gebaar toch een gevoel van verbondenheid met uw dierbaren op Eygelshof zult ervaren. Of u nu Pasen viert of gewoonweg een bezoek brengt aan uw dierbaren, wij staan voor u klaar met een kop koffie of thee. Na de paasdagen wordt de boom weer binnengebracht en worden de hartjes op Eygelshof bewaard. Indien gewenst mag u het hartje naderhand ophalen en thuis bewaren.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie