Programma Inspiratiedag 2024

Op de normaal zo stille natuurbegraafplaats is tijdens de inspiratiedag van zondag 26 mei 2024 van alles te beleven en hebben we een bijzonder programma. U bent van harte welkom om van 11:00-16:00 uur een kijkje te nemen op onze natuurbegraafplaats. Laat u inspireren door de mogelijkheden die er zijn op het gebied van een groene uitvaart.

Programma

11:00 – 16:00 uur Informatiemarkt
11:15 – 12:00 Rondleiding natuurbegraafplaats
12:00 – 13:00 Rondwandelingen IVN
12:00 – 13:00 Muziek: The Four Voices
12:00-12:30 Informatiesessie Loop
12:30 – 13:15 Rondleiding natuurbegraafplaats
13:30 – 14:30 Uitvaart in scène
14:30 – 15:00 Informatiesessie Loop
15:00 – 15:45 Rondleiding natuurbegraafplaats
15:00-15:30 Muziek: MALA

Ontvangstgebouw geopend

Ceremonieruimte ontvangstgebouw Om u een beeld te geven van onze ontvangstruimte richten we deze ruimte op de inspiratiedag als ceremonieruimte in. Natuurlijk kan de ontvangstruimte ook als locatie voor koffietafels of borrels na de uitvaart op Eygelshof dienen.

In de ontvangstruimte is een medewerker aanwezig die u graag meer vertelt over natuurbegraven en de mogelijkheden op Eygelshof. We laten u graag foto’s en video’s zien van ons natuurgebied.

 

Informatiemarkt

Inspiratiemarkt Eygelshof Naast het ontvangsthuis en gespreid door ons natuurgebied staan verschillende infostands. Hier kunt u inspiratie opdoen op het gebied van het regelen van een uitvaart, laatste wensen, laatste zorg, duurzaamheid en natuur.

Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende uitvaartondernemers uit de regio. Ook kunt u verscheidene ecologische kisten, manden, waden, urnen en uitvaartkleding bekijken. Kijk hier voor meer informatie over de standhouders.

 

Rondleidingen Eygelshof & IVN

Rondleidingen op Eygelshof Tijdens een rondleiding laat een medewerker van Eygelshof u graag het natuurgebied van Eygelshof zien. De rondleidingen starten om 11:15, 12:30 en 15:00 uur bij het ontvangstgebouw. Mensen die slecht ter been zijn leiden we graag op een ander moment persoonlijk rond met onze E-car.

Bent u geïnteresseerd in de flora en fauna van Eygelshof? IVN-Kerkrade en IVN Ubach over Worms nemen u graag mee op ontdekkingstocht naar wat groeit en leeft in de graslanden, waterpoelen en het omliggende bos. Om 12 uur start zowel een Nederlandstalige als een Duitstalige rondleiding.

Uitvaart in scène

Uitvaart in scèneOm u een beeld te geven van een groene uitvaart op onze natuurbegraafplaats, zetten we om 13:30 uur een uitvaart in scène.

Voor deze gelegenheid openen we een demonstratiegraf. Samen met u zullen we in een stoet met onze loopkoets naar dit graf lopen. Bij het graf wordt er gemusiceerd om de sfeer van een echte uitvaart te creëren. Ook zullen we u meer vertellen over natuurbegraven en krijgt u de kans om vragen te stellen. Lees hier meer over de uitvaart in scène.

 

Loop Biotech

Loop BiotechLoop Biotech is de ontwikkelaar van de Loop Living Cocoon (levende doodskist) en de Loop EarthRise (levende urn). Deze kist en urn zijn gemaakt van mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen, dat de kracht heeft om dood organisch materiaal om te zetten naar voeding voor de natuur. Tijdens de inspiratiedag krijgt u de kans om de Loop Living Cocoon en de Loop EarthRise te zien en te voelen.

Loop Biotech vertelt u graag meer over de producten en hun missie om de natuur te verrijken. Om 12:00 uur en 14:30 uur zullen zij u bij hun standplaats meenemen in hun verhaal.

Mala

Mala music- Martina Lucic Met muziek kan een persoonlijke invulling worden gegeven aan het laatste afscheid. Ook bij een groene uitvaart kan muziek een belangrijke rol spelen. Singer-songwriter MALA zal om 15:00 uur met haar muziek vanuit haar hart zorgen voor een gevoel van verbintenis. Verbondenheid met elkaar en met de natuur.