Natuurfoto Icarusblauwtje

In het voorjaar en het begin van de zomer heeft op Eygelshof een natuurfotowedstrijd plaatsgevonden. Verschillende (amateur)fotografen uit de regio hebben een natuurfoto genomen waarop het landschap, een dier of bloem op Eygelshof is te zien.

Tijdens de Inspiratiedag hebben we de winnende natuurfoto vertoond. De winnende foto is gemaakt door Ilona Krijgsman. We willen Ilona hartelijk feliciteren met haar gewonnen foto. De foto wordt beloond met een vogelnestkast die is gemaakt door onze eigen natuurbeheerder. Daarnaast zal de foto voor verschillende promotiedoeleinden worden ingezet.

Icarusblauwtje - Natuurfoto van Ilona Krijgsman

Op de natuurfoto is het Icarusblauwtje afgebeeld, een vlinder die familie is van de blauwtjes. Het is een graslandvlinder die graag tussen de bloemen op graslanden leeft. De vlinder zoekt bij verschillende bloemen en planten naar nectar.

Eygelshof is op het moment bedolven onder een bloemenbed. De bloemrijke graslanden zijn voor het Icarusblauwtje een ideaal toevluchtsoord. Ze zweven door de lucht op zoek naar nectar en fladderen vrolijk tussen de bloemen. Voor veel nabestaanden heeft de vlinder een belangrijke betekenis. Ze zien de vlinder bijvoorbeeld als een teken, een teken van het leven dat in de natuur altijd voort blijft duren. In de stilte van de natuur zijn zij een levendig teken van troost en vreugde.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie