Midwinterhoorn blazers

Vanwege de zojuist aangekondigde maatregelen, zal de wandeling en het midwinterhoorn concert morgen (zondag 19 december) niet doorgaan op Eygelshof en andere natuurbegraafplaatsen. We hopen het evenement in de nabije toekomst in gepaste vorm alsnog te laten plaatsvinden. 🌿

Wilt u op de hoogte bijven van onze komende activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

De midwinterhoorn is een lange, licht gebogen, houten hoorn met een lengte tussen de 120 en 150 centimeter. Over de geschiedenis van het midwinterhoornblazen zijn de meningen verdeeld. Men zegt dat de hoorns vroeger werden gebruikt door boeren om elkaar over lange afstanden boodschappen en signalen door te kunnen geven. De midwinterhoorn heeft een klank die wel vijf tot acht kilometer ver te horen is. Anderen suggereren dat het een eeuwenoude traditie is om boze geesten te verjagen of om de komst van het nieuwe leven aan te kondigen.

De midwinterhoorn wordt tegenwoordig vooral tijdens de Advent periode gespeeld. Het zijn de donkere dagen van het jaar die in deze periode het kortste zijn. Een periode waarbij de natuur in diepe rust is. De bomen en planten hun energie terug trekken en veel dieren beginnen aan een winterslaap.

Maar het is ook de start van een periode waarbij de dagen langer worden, waarbij er meer licht is en waarbij ruimte is voor nieuwe groei en verbinding. Vanuit deze gedachte laten wij op zondag 19 december met alle natuurbegraafplaatsen van Waarde om 12:00 uur de midwinterhoornblazers horen. Hierbij maken wij niet alleen verbinding met al onze natuurgebieden, zoals Hillig Meer, Koningsakker en Weverslo, maar ook met de mensen die op welke manier dan ook verbonden zijn met ons.

Rond 14uur komen de Via Belgica wandelaars aan op Eygelshof. Zij wandelen deze dag van Natuurvriendenhuis Eikhold naar Natuurbegraafplaats Eygelshof. Een historische wandeltocht van 14 kilometer waar u natuurlijk ook aan mag deelnemen. Dan zullen opnieuw de klanken van de midwinterhoornblazers klinken.

In totaal zijn er dus twee momenten waarop wij de midwinterhoorns zullen horen. Om 12 en om 14 uur. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. U kunt zelfstandig gebruik maken van onze wandelroute waarbij de Midwinterhoornblazers op de route gaan blazen. Bij het ontvangstgebouw wacht een warm kopje koffie-to-go op u en bestaat er de mogelijkheid om uw gereserveerde natuurkalender op te halen.

Aanmelden voor de midwinterhoorn wandeling is niet nodig, maar zou wel fijn zijn. Zo hebben we een idee van de aantallen.

Aanmelden Midwinterhoorn blazers

EH_evenement met telefoonnummer
Geplaatst in Activiteiten, Geen onderdeel van een categorie