Nieuwjaarswandeling

Datum: vrijdag 03 januari 2020 - 12:00-15:00

Op 3 januari organiseren we weer een mooie winterwandeling. Sla uw warme sjaal om, trek de wandelschoenen aan en wandel met ons het nieuwe jaar in. De donkere dagen van december zijn voorbij. De kortste dag ligt weer achter ons en de dagen worden weer langer. Deze wandeling staat daarom ook in het teken van ‘Veranderingen’. Veranderingen in de natuur, maar ook de historische veranderingen die Eygelshoven heeft meegemaakt. Denk hierbij aan de Via Belgica, het mijnverleden en de ontwikkeling naar de nieuwe natuur.

Roodborstje Eygelshof (foto Sanne Bastiaan Net)

Om 12 uur verzamelen wij bij het ontvangstgebouw van Eygelshof. Samen wandelen wij ongeveer 8 km door het Limburgse Heuvellandschap. Het is een afwisselende route met zowel brede als smalle, verharde als onverharde en oneven paden. Tussendoor vertellen we u meer over het gebied waar we doorheen lopen.

Rond 15:00 uur eindigt de winterwandeling weer bij het ontvangstgebouw van Eygelshof. Hier wacht een heerlijke warme kop koffie of thee op u.

De wandeling is kosteloos. Een kleine, vrije donatie voor het beheer en onderhoud van het natuurgebied is natuurlijk welkom. Wandelt u mee? Honden zijn welkom. Graag wel aan een korte lijn houden.