Eetbare-planten-wandeling met ambachtelijke proeverij

Datum: vrijdag 04 september 2020 - 10.30 en 12.30

Laat u op vrijdag 4 september verrassen door kennis te maken met alle bijzondere eetbare kruiden en planten die er op Eygelshof groeien, tijdens onze eetbare-planten-wandeling. Geniet daarna van een uitgebreide ambachtelijke biologische lunch. De eerste eetbare-planten-wandeling was een enorm groot succes en was binnen twee dagen uitverkocht. Schrijf u dus snel in voor de tweede editie!

plantdeskundige eetbare-planten-wandelingVoedselbos-expert Mark Franck van Landmark neemt u mee ons heuvelachtige natuurgebied in. Hier laat hij u zien, proeven en ruiken hoe bijzonder de eetbare planten en kruiden zijn die er op Eygelshof groeien en bloeien. Hij geeft tips over het gebruik ervan en hoe het verwerkt kan worden in een maaltijd. Na deze wandeling met Mark garanderen wij u dat een wandeling door het natuurgebied nooit meer hetzelfde zal zijn!

De eerste wandeling start om 10.30 uur, de tweede om 12.30 uur en de derde om 14 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. Wij adviseren om gepast schoeisel te dragen en een flesje water mee te nemen.

eetbare-planten-wandeling lunch biologischNa deze leerzame en inspirerende wandeling staat Jeroen Weijnen van Surplace Coffee met zijn klassieke Citroënbus op u te wachten. Hij heeft deze oude bus omgebouwd tot sfeervolle mobiele koffiebar. Hij zal u verwennen met heerlijke koffie en een uitgebreide ambachtelijke lunch. Deze bestaat niet alleen uit regionale en biologische producten maar ook uit de bijzondere wilde planten waar u tijdens de wandeling mee kennisgemaakt heeft.

eetbare-planten-wandelingDe eetbare-planten-wandeling en de complete lunch kost € 22,50 per persoon. Dit kunt u ter plaatse aan de bus afrekenen (pinnen is mogelijk). Met oog op de organisatie van dit arrangement vragen wij u zich vooraf aan te melden met het onderstaande inschrijfformulier. Bent u toch verhinderd dan willen wij u verzoeken zich af te melden.

NB: Het proeven van eetbare planten tijdens de wandeling is ontzettend leuk. Maar deze zijn natuurlijk niet gewassen, dus neem eventueel wat extra water mee als u dit bezwaarlijk vindt.

Bekijk hier het adres en de route naar de natuurbegraafplaats.

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deze wandeling. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. De wandelingen om 10.30 en 12.30 uur zijn helaas al vol. Er zijn enkel nog een beperkt aantal plekken om 14 uur.