Samen een eeuwige rustplaats in de natuur

Wilma en Peter wilden graag samen een grafplek uitkiezen. Ze bezochten de natuurbegraafplaats en gingen op zoek naar een passend plekje.  Waarom ze kozen voor Eygelshof en hun ervaringen met de natuurbegraafplaats delen ze in de onderstaande film.

“We zijn hier vandaag omdat wij graag het laatste plekje voor ons samen willen uitzoeken. “Als je in deze omgeving begraven kunt worden dat lijkt me geweldig”. “En ik wil graag een eeuwige laatste rustplaats, dat vind ik gewoon een hele prettige gedachte. Dat we dan samen en eeuwige rustplaats hebben.” Vertellen Wilma en Peter tijdens het interview. 

“Want dat is het grote voordeel om hier begraven te worden. Je blijft hier oneindig lang liggen, terwijl op kerkhoven en dergelijke daar moet je je graf steeds verlengen.”

“We hebben zelf geen kinderen dus op deze manier belast ik niemand met zorgen voor een graf dat onderhouden moet worden. Nee, ons graf wordt onderhouden door de natuur en voor mij voelt het hier gewoon goed. Uitzicht op het vijvertje, de eenden, libellen en kikkers. Dat kwaken geeft mij gewoon een goed gevoel.”

Verliefd op mijn laatste rustplaats

“Weet je” zegt Peter “het punt is, ik ben hier nu voor de eerste keer en het klinkt misschien gek, maar ik ben verliefd op mijn laatste rustplaats! Ja, zo voelt dat echt! Als je ook al gewoon zaken geregeld hebt zodat je de nabestaanden niet belast. Daar hoef je niet eens een of andere verzekering voor af te sluiten. Dat kun je ook op deze manier regelen, dat is gewoon hartstikke fijn.”

Knopen doorhakken

“Wij wilden vandaag ook een aantal knopen doorhakken. Zo heb je dat wel eens in het leven; nu is het tijd om spijkers met koppen te slaan. Vooral ook omdat je dat nu nog samen kunt doen. Wij hebben met elkaar afgesproken: jij wilt graag het op die manier en ik wil het graag op mijn manier. We zijn het met elkaar eens.”

Natuur in ontwikkeling

“In Zuid-Limburg is dit de enige natuurbegraafplaats. Het is een bijzonder mooie plek. Ik geloof dat de andere kortst bijzijnde in Noord Limburg is. Dat is voor ons geen optie. Dit is kortbij genoeg, het is een perfect mooie plek!”

“Dit is natuur in ontwikkeling want het is vroeger een bruinkoolgroeve geweest. Die natuurontwikkeling daar wil ik wel onderdeel van zijn. Ik kan iedereen aanraden in een natuurreservaat begraven te worden, wat is nu nog mooier? Je wordt weer onderdeel van waar je eigenlijk vandaan komt en ook nog op een ecologisch verantwoorde manier.”

Geplaatst in Alle berichten, Cliënten aan het woord