Maak kennis met Chantalle

Sinds januari is Chantalle locatiebeheerder geworden van onze mooie natuurbegraafplaats Eygelshof. Ze kent als geen ander de uitvaartbranche en heeft ook al diverse uitvaarten op Eygelshof mogen verzorgen. Maar nu heeft ze haar sjieke pumps omgewisseld voor een paar echte wandellaarzen. In dit persoonlijke interview stelt zij zich graag aan u voor.

Geboren en getogen in Parkstad

Chantalle Theunissen-Salemink is 52 jaar geleden geboren in Ubach Over Worms. “Maar na vele jaren toch ‘geëmigreerd’ naar het mooie Ubachsberg” grapt ze. “Hier woon ik samen met mijn man Roger en onze twee kleine hondjes”. Ze is moeder van twee dochters Jillena en Sayara die al op zichzelf wonen. Jillena is inmiddels zelfs moeder geworden van de nu 1,5 jarige Lewis. Chantalle is een trotse oma “ik vind het heerlijk om op mijn vrije dagen op te mogen passen”.

Van uitvaartverzorger naar locatiebeheerder

“Afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest als uitvaartverzorgster bij Uitvaartvereniging Voerendaal. Een hele mooie functie waar ik met veel passie en liefde families heb kunnen bijstaan en ontzorgen in een moeilijke periode in hun leven. Zo ben ik ook in contact gekomen met Natuurbegraafplaats Eygelshof” verteld Chantalle. “Het is een plek waar rust heerst en ik altijd hartelijk en warm werd ontvangen. ontvangstgebouw eygelshof

Nadat er een vacature als locatiebeheerder open stond en ik hiervoor benaderd werd kwam dit op het juiste moment in mijn leven. Ik was klaar om vanuit de hectische uitvaartwereld de overstap te maken naar een wereld waar vooral rust heerst, tijd, begrip en aandacht voor de medemens.”

Een nieuwe functie

“Ter inwijding van mijn nieuwe functie heb ik eerst een paar nieuwe wandel laarzen gekocht. Het was januari en één van de koudste en natste periodes van het jaar. Langzaam zie ik het voorjaar dichterbij komen en ik kan niet wachten tot Eygelshof weer vol in bloei staat.”

Als locatiebeheerder is Chantalle verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van de locatie maar kun je haar ook ontmoeten bij informatiegesprekken of uitvaarten. Zoals alle teamleden van Eygelshof is ook Chantalle een duizendpoot. “Uiteindelijk zorgen we er samen voor” vertelt ze.

“Het mooiste vind ik mensen zo goed mogelijk in dit proces te mogen begeleiden. Dat er ook na de uitvaart nog ruimte is voor een kopje koffie en een gesprek. Dan worden herinneringen opgehaald en met elkaar gedeeld.

Rust in de natuur

“Hetgeen mij altijd opviel op Eygelshof is dat er een soort rust heerst. Anders dan op een reguliere begraafplaats.” stelt Chantalle “Je ziet hier vaak mensen wandelen of even bij een graf zitten. Dit voelt goed. Nabestaanden hoeven nergens anders mee bezig te zijn; geen onderhoud, geen termijnen die aflopen. Maar alleen er zijn.” 

Persoonlijke kennismaking

Chantalle werkt 32 uur per week en is dus een groot deel van de week aanwezig op Eygelshof. Kom gerust langs om kennis te maken. 

 

Geplaatst in Medewerkers aan het woord