Workshop natuurschilderen

Datum: zondag 25 augustus 2024 - 10:00

Op zondag 25 augustus 2024 geeft de uit deze regio afkomstige kunstenaar Wim Pelzer een workshop natuurschilderen op Natuurbegraafplaats Eygelshof. Hij nodigt de deelnemers uit om met het kikkerperspectief aan de slag te gaan en inspiratie te putten uit de prachtige omgeving van de natuurbegraafplaats. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop.

Wim Pelzer

Wim kwam in 2022 met ons in contact toen hij zijn vrouw op Eygelshof te ruste legde. Als een fervent natuurliefhebber die zich met deze streek verbonden voelt, koos Wim voor een rustplek op Natuurbegraafplaats Eygelshof. Lees hier meer over zijn verhaal. Tijdens zijn bezoek aan de natuurbegraafplaats raakten we met Wim in gesprek over zijn passie voor schilderen. Sinds 1970 is Wim docent tekenen en schilderen aan de Vrije Akademie van Parkstad. Het glooiende Zuid-Limburgse heuvellandschap vormt voor Wim een belangrijke inspiratiebron. Ook Eygelshof heeft hem al eens geïnspireerd voor een van zijn schilderwerken, dat nu te bewonderen is in ons ontvangstgebouw.

Aquarel Wim Pelzer

Kikkerperspectief

Het is niet de eerste keer dat Wim op Eygelshof een workshop geeft. Afgelopen jaar nodigde hij deelnemers uit om hun impressie van Eygelshof op beeld te brengen. Dit jaar legt hij de focus op het schilderen van het ‘kikkerperspectief’. Deelnemers worden gevraagd om een klein element van de natuur vanuit dit perspectief uit te lichten, zoals een insect, bloem of klavertje vier. Net zoals de kleine dingen in het leven geluk brengen, symboliseren deze kleine natuurfenomenen op Eygelshof nieuw leven.

natuurschilderen workshop

 

De workshop

De workshop natuurschilden vindt plaats op zondag 25 augustus om 10 uur naast het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Eygelshof. Omstreeks 13 uur zal de workshop eindigen. De workshop is bedoeld voor mensen die actief zijn met tekenen of schilderen. Deelnemers dienen hun schilder- en tekenmateriaal naar keuze mee te nemen voor o.a. acryl- of aquarelverf, gouache, pastelkrijt, houtskool, potlood of pen en inkt. Schilderen met olieverf is op de natuurbegraafplaats niet toegestaan. Het is mogelijk om je eigen veldezel met schildersdoek of paneel mee te brengen. Voor aquarel- of pasteltekeningen, of werken met pen en inkt, is het aan te raden een tekenplank of tekenschot mee te nemen. Houd rekening met de grootte van het doek/papier/paneel vanwege mogelijke windvlagen op de heuvel van Eygelshof. Op Eygelshof zijn stoelen, afvalcontainers en water om de penselen schoon te maken beschikbaar. Bij zonnig weer is een hoofddeksel aan te raden. Eygelshof zorgt voor een kop koffie of thee met een lekkernij.

Aanmelden

Deelname aan de workshop is kosteloos. U kunt zich via het onderstaande formulier aanmelden. Let op: er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Uw aanmelding is definitief bij een bevestiging per mail.

Aanmelden workshop natuurschilderen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden