IVN Excursie | 20 augustus, 13:30 uur

Datum: zondag 20 augustus 2023 - 13:30

Op zondag 20 augustus aanstaande verzorgt IVN Kerkrade op Natuurbegraafplaats Eygelshof excursies. Tijdens de IVN excursie komt u meer te weten over de flora en fauna die op de natuurbegraafplaats te vinden zijn. IVN-gidsen gaan met u op ontdekkingstocht naar wat er groeit en leeft in de graslanden en het bos van de natuurbegraafplaats. Ook nemen de gidsen u mee naar de naastgelegen boslocatie die jaren geleden werd aangelegd op voormalige landbouwgrond om het bosareaal in regio Parkstad te vergroten. Deze bossen kennen inmiddels een rijke biodiversiteit en vormen een verrassend groene oase tussen Kerkrade en Landgraaf.

Excursie IVN - Foto gemaakt door Herman Langen

Informatie IVN Excursie

De excursie heeft een lengte van circa 4 km en wordt op twee tijdstippen gegeven, om 11:00 uur en om 13:30 uur. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de IVN excursie van uw voorkeur. De excursies starten bij het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Eygelshoven (Boomgaardskuilweg 7, 6471 XX Eygelshoven). Denkt u aan gepast schoeisel?

Natuurbegraven

Na afloop van de IVN excursie kunt u onder het genot van een kop koffie/thee met een lekkernij op het terras van Eygelshof meer informatie verkrijgen over de mogelijkheden voor natuurbegraven in dit unieke natuurgebied van Natuurbegraafplaats Eygelshof. U krijgt de gelegenheid om aan een medewerker van Eygelshof vragen te stellen over de natuurbegraafplaats.

Aanmelden IVN Excursie

Aanmelden voor de excursie van 13:30 uur kan via het onderstaande aanmeldformulier. Komt u liever naar de IVN excursie van 11:00 uur, dan kunt u zich hier aanmelden.

Aanmelden 13:30 uur

EH_evenement met telefoonnummer