Begrafenis bijwonen

Een begrafenis bijwonen op Natuurbegraafplaats Eygelshof verschilt van een reguliere begraafplaats. Eygelshof is een hooggelegen natuurbegraafplaats die hand in hand gaat met de natuur. Houd dus rekening met de weersomstandigheden bij uw kledingkeuze en neem eventueel een paraplu mee.  

ontvangstgebouw eygelshof

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Eygelshof is Boomgaardskuilweg 7 te Eygelshoven . De meeste navigatiesystemen weten het goed te vinden.

Bij aankomst treft u voor de begraafplaats een openbare parkeerplaats. Achter de houten poort van de ingang, net voor de heuvel, zijn de parkeerplekken voor de naaste familie, maar ook voor invaliden. De rouwauto rijdt door naar het einde van de oprijlaan naar het ontvangstgebouw. 

Wanneer deze parkeerplaatsen vol zijn kan er gebruik worden gemaakt van de grote parkeerplaats aan de Rimburgerweg. Deze ligt tegenover de Boomgaardskuilweg. Vanuit deze parkeerplaats is het ongeveer 3 minuten lopen tot aan de Natuurbegraafplaats. Op zaterdagen wordt deze parkeerplaats veel gebruikt door bezoekers van de weekmarkt. Wij raden u aan tijdig aanwezig te zijn.

Ontvangstgebouw

De familie kan ervoor gekozen hebben om een ceremonie te houden in het ontvangsthuis, bij het graf in de natuur of op een externe locatie. Het ontvangstgebouw bereikt u door via de heuvel naar boven te wandelen. Mensen die moeilijker ter been zijn worden opgehaald met onze E-car. In het ontvangstgebouw kunt u ook gebruik maken van de sanitaire voorzieningen.

Wandeling naar het graf

Het ontvangstgebouw wordt gebruikt als verzamelplaats. De overledene wordt hier op de rouwkoets geplaatst en samen lopen wij naar het graf. De wandeling naar het graf voert door het natuurgebied. Over oneven en onverharde paden kan een wandeling meer dan tien minuten duren. Wij raden u aan om hiervoor stevig en waterdicht schoeisel te dragen. Mensen die slecht ter been zijn mogen plaatsnemen in de E-car. Deze zal de stoet volgen. 

De wandeling naar het graf vindt vrijwel altijd plaats in stilte en gezamenlijkheid. Op de terugweg blijft de familie vaak wat langer bij het graf.  

Bloemen

Bij de begraving is het mogelijk om rouwboeketten en bloemen mee te nemen en te (laten) plaatsen. Deze blijven twee weken liggen, daarna neemt de natuur de verzorging van het graf over en is het niet meer mogelijk om bloemen te plaatsen. Wij stellen het op prijs als u bij de keuze van de bloemen rekening houdt met het natuurlijke aspect van de begraafplaats. Kaarsen, beelden, objecten of het aanplanten van bloemen, planten of bomen is bij ons niet toegestaan.

Kunt u niet aanwezig zijn op de begrafenis of wenst u eerder de bloemen op Eygelshof te laten bezorgen dan is dit in overleg mogelijk.