Begrafenis bijwonen

Een begrafenis bijwonen op Natuurbegraafplaats Eygelshof verschilt van een reguliere begraafplaats. Eygelshof is een natuurbegraafplaats die hand in hand gaat met de natuur. 

ontvangstgebouw eygelshof

Aankomst en Parkeren

Het adres van Natuurbegraafplaats Eygelshof is Boomgaardskuilweg 7 te Eygelshoven . De meeste navigatiesystemen weten het goed te vinden.

Bij aankomst treft u voor de begraafplaats een openbare parkeerplaats. Achter de houten poort van de ingang, net voor de heuvel, zijn de parkeerplekken voor de naaste familie, maar ook voor invaliden. 

Wanneer deze parkeerplaatsen vol zijn kan er gebruik worden gemaakt van de grote parkeerplaats aan de Rimburgerweg. Deze ligt tegenover de Boomgaardskuilweg. Vanuit deze parkeerplaats is het ongeveer 3 minuten lopen tot aan de Natuurbegraafplaats. Op zaterdagen wordt deze parkeerplaats veel gebruikt door bezoekers van de weekmarkt. Wij raden u aan tijdig aanwezig te zijn.

Ontvangstgebouw

Op de natuurbegraafplaats is een ontvangstgebouw aanwezig. In het ontvangstgebouw kunt u gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Wanneer er een ceremonie of nazit op Eygelshof plaats vindt, is dat in of rond het ontvangstgebouw.

Het ontvangstgebouw wordt gebruikt als verzamelplaats. De overledene wordt hier op een baarwagen geplaatst en gezamenlijk lopen wij naar het graf. De wandeling naar het graf voert door het natuurgebied. Niet alle paden zijn verhard. Wij raden u aan om hiervoor stevig  schoeisel te dragen. Mensen die slecht ter been zijn mogen plaatsnemen in de E-car. Deze zal de stoet volgen. 

Bloemen

Bij de begraving is het mogelijk om rouwboeketten en bloemen mee te nemen en te (laten) plaatsen. Deze blijven twee weken liggen, daarna neemt de natuur de verzorging van het graf over en is het niet meer mogelijk om bloemen te plaatsen. Wij stellen het op prijs als u bij de keuze van de bloemen rekening houdt met het natuurlijke aspect van de begraafplaats. Kaarsen, beelden, objecten of het aanplanten van bloemen, planten of bomen is bij ons niet toegestaan.

Kunt u niet aanwezig zijn op de begrafenis of wenst u eerder de bloemen op Eygelshof te laten bezorgen dan is dit in overleg mogelijk.