Open dag 27 juni 2021

Kom op zondag 27 juni tussen 11 en 16 uur naar de open dag van Natuurbegraafplaats Eygelshof. Een uitgezette wandeling neemt u mee het natuurgebied in. Onderweg leert u meer over de historie, de natuur en het natuurbegraven op Eygelshof.

Aan het einde van de wandeling heeft u de mogelijkheid te pauzeren en onder het genot van een kopje koffie of thee te genieten van het weidse uitzicht over het heuvelland. Bij het ontvangstgebouw treft u ook het informatiepunt van Eygelshof.

Het wordt een mooie dag! Graag nodigen wij u, uw familie en vrienden uit om Eygelshof te bezoeken. Komt u ook?
open dag natuurbegraafplaats

Hoe kunt u Eygelshof ontdekken?

Gedurende de open dag is er een wandeling van minder dan 2 km lang. Deze voert over slingerende, verharde en onverharde paden. Tijdens de route ontmoet u verschillende informatiestands die u graag meer vertellen over een bepaald onderwerp zoals historie, natuur of de uitvaart.

Er zijn 3 mogelijkheden om deel te nemen aan deze open dag:

wandelen en herdenken op Eygelshof (foto Pascal Moors)

Wandelroute zonder gids

Bij de ingang ontvangt u een zelfstandige wandelroute. Deze neemt u mee het natuurgebied in en langs de informatiestands. Met behulp van geschreven tekst komt u meer te weten over de Natuurbegraafplaats Eygelshof. Aan het einde van de wandelroute is er een infopunt waar u eventueel meer vragen kunt stellen.

Britt Koeken Natuurbegraafplaats Eygelshof

Groepsrondleiding met gids

Om meer informatie te ontvangen over het natuurbegraven op Eygelshof adviseren wij om aan te sluiten bij een groepswandeling met gids. Tijdens deze wandeling bezoekt u ook de informatiestands. Er kan tijdens de wandeling dieper ingegaan worden op vragen of bepaalde onderwerpen en krijgt u een korte uitleg bij iedere informatiestand.

Marc Stollman golfwagen

Rondleiding met elektrowagen

Bent u minder goed ter been dan kunt u zich aanmelden voor een rondleiding per elektrowagen. U vervolgt dan hetzelfde pad als de reguliere wandeling en stopt ook bij de informatiestands.

De rondleidingen per elektrowagen zijn helaas bijna allemaal gevuld. Er pendelen wel de hele dag elektrowagens naar het ontvangstgebouw. Dit geeft ook een indruk van het natuurgebied. Bij het ontvangstgebouw kunt u meer informatie ontvangen over Eygelshof. Kiest u hiervoor, dan meld u aan voor een ‘Wandelroute zonder gids.’

Liever een persoonlijke afspraak en rondleiding met elektrowagen? Dan is dit ook mogelijk na de open dag. Hiervoor kunt u zich hier aanmelden.

Informatiestands

Open dag Natuurbegraafplaats Eygelshof 2019De informatiestands vertellen u meer over de historie, de natuur of de groene uitvaart. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende uitvaartondernemers, manden- of kistenmakers en natuurorganisaties.

De plattegrond met het overzicht van de aanwezige informatiestands treft u hier.

Om drukte te kunnen reguleren werken wij met tijdslots. Wij vinden het prettig om een tijdsindicatie van u te ontvangen en vragen u om zich vooraf aan te melden. Last minute aanmelden op locatie zijn natuurlijk ook mogelijk.

Aanmelden open dag

EH_evenement

Parkeren & elektrowagen

De open dag is altijd een drukbezochte dag. Wij vragen u om gebruik te maken van de grote parkeerplaats op de Hermanstraat te Eygelshoven. Volg ook aub de adviezen van onze verkeersregelaars, zij helpen u om een geschikte parkeerplaats te vinden.

Houd rekening met verschillende wegwerkzaamheden, check voor de zekerheid vooraf uw route op buitenring.nl. 

Bent u minder goed ter been, dan staat er voor u een elektrowagen klaar bij de hoofdingang. Deze brengt u graag naar ons ontvangstgebouw. Dit vormt tevens het informatiepunt van Eygelshof en de pauzplaats van de wandelroute.