Maak kennis met Alain

Een uitvaart kent meestal ook een koffietafel. Deze bestaat vaak uit een kopje koffie met een lekker stukje Limburgse vlaai. Soms komt er nog een broodje of kop soep bij. Maar anderen maken hele andere keuzes en gaan voor de bitterballen met een glaasje Chardonnay. Iedere uitvaart is anders en op Eygelshof vinden wij belangrijk dat er ruimte is om deze dag naar eigen wens in te vullen. Om dit mogelijk te maken hebben wij ondersteuning gevraagd van het Limburgse cateringbedrijf Quadakkers. We werken nu al een tijdje met elkaar samen en Alain is inmiddels één van de vaste gezichten op Eygelshof geworden. Daarom stellen wij hem graag aan u voor.

Alain CrutzenHoreca zit in mijn bloed

Alain Crutzen is 24 jaar. Samen met zijn vriendin woont hij sinds twee jaar in een eigen huisje in Voerendaal. Hier is hij ook opgegroeid en hij kreeg het leven in de horeca er al met de paplepel ingegoten. Zijn ouders zijn al 25 jaar eigenaar van een cafe in Voerendaal (‘t Brandhuske). “Dit heeft duidelijk sporen achtergelaten op de volgende generatie. Horeca zit in mijn bloed.” grapt Alain. Maar hij heeft niet alleen in de horeca gewerkt. Hij was ook nog even krantenjongen, vakkenvuller bij de lokale supermarkt en hij heeft onderzocht of misschien een sportopleiding bij hem zou passen. Maar al vlug belandde hij bij Quadakkers waar hij nu al ruim 9 jaar met plezier werkt.

Een tweede familie

“Ik begon ooit in de spoelkeuken, maar al snel hielp ik ook mee bij het uitserveren” vertelt Alain. “Bij Quadakkers kennen we eigenlijk geen specifieke functies meer. Soms help ik mee op kantoor en een andere keer sta ik te snijden in te keuken, doe ik de afwas, rij bestellingen rond of sta ik de gerechten uit te serveren. Dit maakt het werk erg afwisselend. We zijn eigenlijk een kleine familie waarbij we elkaar allemaal ondersteunen”

Iedere situatie is anders

“We merken wel dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft” vertelt Bas (manager Quadakkers). “Een koffietafel op Eygelshof is bijvoorbeeld heel specifiek. Dit kan niet iedereen. Alain heeft veel horecaervaring en de juiste sympathie.

Alain vult aan: “Ik probeer steeds rekening te houden met de situatie van dat moment. Soms zijn mensen erg verdrietig. Dan probeer ik zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven. Andere keren vinden mensen het juist fijn als ik meer aanwezig ben en maak ik soms een grapje. Juist al die verschillen maken het zo mooi.”

“Op Eygelshof heb ik mijn weg gevonden. Ik weet inmiddels in welk laatje ik moet kijken als ik iets zoek :), maar ook de collegialiteit van de samenwerking bevalt goed. Soms helpt het team van Eygelshof mij en soms ik help ik hen. Het is fijn om zo te kunnen samenwerken, we doen allemaal ons best en dit zorgt uiteindelijk voor een veel beter eindresultaat.”

Koffietafel boterbloem EygelshofBourgondische zuiden

“We proberen zoveel mogelijk lokaal en biologisch te werken.” vertelt Bas “Dit proef je en dit is ook nog eens beter voor het milieu. Helaas is dit niet altijd mogelijk, soms wordt de prijs voor de consument dan uiteindelijk te hoog. We zoeken dan naar een ander goed alternatief. Zo blijft het betaalbaar en toch kwalitatief goed.” Bas heeft een aantal pakketten voor Eygelshof samengesteld. “Dit is soms makkelijker kiezen. Maar maatwerk is zeker ook mogelijk. We zitten immers in het bourgondische zuiden en geven graag advies over lokale specialiteiten of een passende koffietafel. Hiervoor kunnen mensen direct contact met ons opnemen.”

 

Geplaatst in Alle berichten, Eygelshof in de media, Medewerkers aan het woord