IVN excursies | 20 augustus 2023

Op zondag 20 augustus aanstaande verzorgt IVN Kerkrade op Natuurbegraafplaats Eygelshof twee excursies. Tijdens deze IVN excursies komt u meer te weten over de flora en fauna die op de natuurbegraafplaats te vinden zijn. IVN-gidsen gaan met u op ontdekkingstocht naar wat er groeit en leeft in de graslanden en het bos van de natuurbegraafplaats. Ook nemen de gidsen u mee naar de naastgelegen boslocatie die jaren geleden werd aangelegd op voormalige landbouwgrond om het bosareaal in regio Parkstad te vergroten. Deze bossen kennen inmiddels een rijke biodiversiteit en vormen een verrassend groene oase tussen Kerkrade en Landgraaf.

Excursie IVN - Foto gemaakt door Herman Langen

Informatie IVN Excursie

De excursie heeft een lengte van circa 4 km en wordt op twee tijdstippen gegeven, om 11:00 uur en om 13:30 uur. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de IVN excursie van uw voorkeur. De excursies starten bij het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Eygelshoven (Boomgaardskuilweg 7, 6471 XX Eygelshoven). Denkt u aan gepast schoeisel?

Natuurbegraven

Na afloop van de excursies kunt u onder het genot van een kop koffie/thee met een lekkernij op het terras van Eygelshof meer informatie verkrijgen over de mogelijkheden van natuurbegraven in dit unieke natuurgebied van Natuurbegraafplaats Eygelshof. U krijgt de gelegenheid om aan een medewerker vragen te stellen over de natuurbegraafplaats.

Aanmelden IVN Excursies

Aanmmelden voor de excursie om 11:00 uur kan op het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Wilt u liever deelnemen aan de excursie om 13:30 uur? Meld u dan op het aanmeldformulier onderaan deze pagina aan.

 

Geplaatst in Activiteiten, Natuur