Waarom geen bloemen achterlaten?

Op een natuurbegraafplaats mag u geen ornamenten of gekweekte snijbloemen achterlaten. Maar waarom eigenlijk ?

U bent van harte welkom om het graf van uw geliefde te bezoeken. We willen u vragen bij uw bezoek de natuurregels die op ons terrein gelden in acht te houden. Een bloemstukje mag niet op het graf gezet worden. De materialen zoals oase, metaal, kunststof passen niet in de natuur. De bloemen en planten die gebruikt worden zijn vaak gekleurd, meestal gekweekt met pesticiden of nabewerkt met glansmiddel. Het wild dat leeft in ons natuurgebied kan hieraan knabbelen, zeker in de koude periode waarin er weinig voedsel te vinden is. Zodra ze hiervan gaan eten zullen ze ziek en dus zwak worden. Als we zorgvuldig en met respect voor de natuur omgaan met de grafbedekking, dragen we samen zorg voor mens, dier en ons prachtige gebied. 

We krijgen regelmatig vragen over waarom er geen bloemen gelegd mogen worden. Waar op andere begraafplaatsen veel ruimte is om bloemen, knuffels en lichtjes bij een graf te plaatsen, is die ruimte er in de natuur niet. Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een natuurgebied. Het is onze verantwoordelijkheid om die natuur voorrang te geven door inheemse flora en fauna zich te laten ontwikkelen. Daarnaast willen we het natuurlijk aangezicht van de natuurbegraafplaats en dus het natuurgebied zo min mogelijk verstoren. Hieronder is een link geplaatst naar een forum (waar men oa vragen stelt over alles rondom graven en begraafplaatsen) waarop een jurist antwoord geeft op deze vraag. Het is wellicht verhelderend als een buitenstaander de kwestie belicht. 

Het is onze missie om hier in Eygelshoven een mooi stuk natuur te creëren voor nu, maar ook te behouden voor de komende generaties. 


Via onderstaande link komt u op het forum terecht waar de vraag wordt gesteld over het leggen van bloemen en dergelijke op een natuurbegraafplaats aan een jurist, die hier uitgebreid antwoord op geeft https://www.uitvaart.nl/61872


 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie, Natuur