Open Dag Eygelshof

Open Dag

Op de normaal zo stille natuurbegraafplaats is zondag 4 september weer van alles te beleven.

Ontvangsthuis

In het ontvangsthuis kunt u kennis maken met onze medewerkers en zien wat de mogelijkheden zijn rondom een groene uitvaart. U kunt zich onder andere laten informeren en inspireren op het gebied van manden, kisten en urnen.

Rondleidingen

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het natuurgebied. Op Eygelshof doen wij alles vanuit het respect voor de natuur. We leggen u graag uit hoe een groene uitvaart in de natuur eruit ziet in samenwerking met onze grafdelver.

Muziek

 

Schaapskudde

Onze schaapskudde is tijdens de inspiratiedag natuurlijk ook te bewonderen. De schapen zijn niet schuw en vinden het leuk als u een kijkje komt nemen. Let wel op, er staat hoge stroom op de omheining. Dit is natuurlijk om de schapen binnen het afgezette gebied te houden, maar ook om er voor te zorgen dat er geen honden bij kunnen komen. Gelieve de schapen niet te voeren.

Boomschijf

Op een natuurbegraafplaats zijn geen grafmonumenten. Wat u wel ziet zijn boomschijven. Een houtbewerker zorgt voor de gewenste tekst op de boomschijven. Op 4 september laat zij zien hoe dit gebeurt en zijn voorbeelden aanwezig om te bekijken.