Maatregelen Corona-virus

Wat een enorme invloed heeft het corona-virus op ons allemaal! Hieronder leest u welke maatregelen omtrent dit corona-virus wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een dierbare afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn. 

Uitvaarten
Bij uitvaarten mag uw eigen gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dat is exclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Catering
Catering is helaas niet meer toegestaan, we mogen ook geen koffie of thee schenken.

Zoveel mogelijk per telefoon
Alle contacten verlopen zoveel mogelijk telefonisch. Wij bevestigen afspraken per e-mail en vragen u per e-mail akkoord te geven.

Een graf uitzoeken
Zolang het gaat, blijft het mogelijk om langs te komen en een graf te kiezen.  We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er zal minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Beeldbellen, bijvoorbeeld via WhatsApp, is ook mogelijk. Zo kunt u ook vanuit huis een keuze maken.

Een blijvende herinnering
Het is spijtig dat een groot deel van uw naasten, uw gasten, de uitvaart niet zouden kunnen bijwonen . U zou ervoor kunnen kiezen om een video of foto’s van de plechtigheid te laten maken. Zo kunnen de thuisblijvers zich toch nog met de ceremonie verbonden voelen. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het vinden van de juiste afscheidsfotograaf.

Uw persoonlijke gedenkbijeenkomst 
De plechtigheid die u in gedachten had, is nu niet mogelijk. Wanneer de situatie in Nederland weer normaal is, kunnen we wel een persoonlijke gedenkbijeenkomst voor u regelen. Bij het graf en, als u dat wenst, in combinatie met een plechtigheid in het ontvangsthuis of buiten. Wij denken graag met u en met uw uitvaartbegeleider mee en doen ons best om op deze manier toch een passend afscheid te verzorgen.

De natuurbegraafplaats bezoeken
De openingstijden van natuurbegraafplaats Eygelshof zijn onveranderd. U bent nog steeds welkom voor een wandeling of een grafbezoek, maar volg de richtlijnen op en blijf als het mogelijk is thuis.

Bij een bezoek aan Eygelshof benadrukken we uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom liefst alleen of in met 1 gezinslid, maar niet in een groep.
– Houd 1,5 meter afstand tot anderen.
– Als u zelf of iemand uit uw gezin koorts heeft, blijf dan allemaal thuis.
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis.

Een persoonlijke afspraak kan nog steeds
Als u een persoonlijke afspraak heeft staan en u bent zelf geheel klachtenvrij, dan kan de afspraak doorgaan. U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. Ook nu houden we 1,5 meter afstand van elkaar en blijven we het liefst met u buiten. We plannen nog steeds nieuwe afspraken in. Daarbij heeft u als altijd de mogelijkheid van een persoonlijke rondleiding. Voor een afspraak kunt u hier contact met ons opnemen. 

Wij schorten onze eigen evenementen op
Onze georganiseerde wandelingen, evenementen en rondleidingen laten we niet doorgaan, totdat de overheid aangeeft dat dergelijke evenementen weer mogelijk zijn. Voor nu betreft de annulering van evenementen de periode tot en met 31 mei.

Tot slot
Het zijn onzekere tijden en de kans bestaat dat er nieuwe maatregelen omtrent het corona-virus genomen zullen worden. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,

Loucette, Britt, Veva, Onno en Annemieke – Team Eygelshof

Update: 24-03-2020 |  Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Alle berichten