Maatregelen Corona-virus

Het corona-virus heeft nog steeds een enorme invloed op ons allemaal. Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een dierbare afscheid kunt nemen. We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn: bij een uitvaart, bij het maken van een reservering, bij een grafbezoek of als u informatie wenst.  

Uitvaarten
Bij uitvaarten binnen in onze ontvangstruimte kan het gezelschap niet groter zijn dan 20 personen. Dat is inclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden tenzij ze tot 1 huishouden behoren. We kunnen wel uitvaarten voor maximaal 100 personen houden (inclusief kinderen, exclusief uitvaartpersoneel). Wij hanteren dan nog steeds met dezelfde afstandsregels. Voor zo’n gezelschap huren we dan een tent.

Catering
Ook catering is nog steeds mogelijk. Ook hier gelden de afstandsregels en de regels voor de maximale grootte van de gezelschappen. 

Zoveel mogelijk per telefoon
Alle contacten verlopen zoveel mogelijk telefonisch. Wij bevestigen afspraken per e-mail en vragen u per e-mail akkoord te geven.

Een graf uitzoeken
U bent welkom om langs te komen en een graf te kiezen.  We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal echter achterwege blijven en er zal minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Beeldbellen, bijvoorbeeld via WhatsApp, is ook mogelijk. Zo kunt u ook vanuit huis een keuze maken.

Een blijvende herinnering
Het is spijtig dat een deel van uw naasten, uw gasten, de uitvaart wellicht niet zouden kunnen bijwonen . U zou ervoor kunnen kiezen om een video of foto’s van de plechtigheid te laten maken. Zo kunnen de thuisblijvers zich toch nog met de ceremonie verbonden voelen. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het vinden van de juiste afscheidsfotograaf. Ook kan de dienst ge-live-streamed worden door een bedrijf dat wij kunnen inhuren voor u. 

Uw persoonlijke gedenkbijeenkomst 
De plechtigheid die u in gedachten had, is nu wellicht niet mogelijk. Wanneer de situatie het toelaat, kunnen we wel een persoonlijke gedenkbijeenkomst voor u regelen. Bij het graf en, als u dat wenst, in combinatie met een plechtigheid in het ontvangsthuis of buiten. Wij denken graag met u en met uw uitvaartbegeleider mee en doen ons best om op deze manier toch een passend afscheid te verzorgen.

De natuurbegraafplaats bezoeken
Eygelshof is een prettige plek om te zijn, zeker nu. De openingstijden van natuurbegraafplaats Eygelshof zijn onveranderd. U bent nog steeds welkom voor een wandeling of een grafbezoek, maar volg de richtlijnen op.

Bij een bezoek aan Eygelshof benadrukken we uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom liefst alleen, dus niet in een groep.
– Houd 1,5 meter afstand tot anderen.
– Als u zelf of iemand uit uw gezin koorts heeft, blijf dan allemaal thuis.
– Ook als u kucht, hoest en/of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis.

Onze eigen evenementen worden vanaf maart opgestart
Vanaf juni hopen wij weer te kunnen starten met onze rondleidingen. Wel staat u vrij om zelf een wandeling te maken of een brochure op te halen in ons ontvangstgebouw. 

Een persoonlijke afspraak kan nog steeds
Een persoonlijke afspraak voor informatie, rondleiding of een reservering is mogelijk, als u maar klachtenvrij bent.  U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. Ook nu houden we 1,5 meter afstand van elkaar en blijven we het liefst met u buiten. Indien mogelijk plannen wij deze afspraak het liefste in na de lockdown periode. Maar we begrijpen dat dit helaas niet altijd mogelijk is. Voor een afspraak kunt u hier contact met ons opnemen. 

Tot slot
Misschien dat de benodigde maatregelen tegen de verspreiding van het virus weer zullen wijzigen. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst. Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,

Loucette, Britt, Veva, Onno en Annemieke – Team Eygelshof

Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Alle berichten