Maak kennis met Tonny

Sinds april 2022 is Tonny als relatiebeheerder werkzaam bij Natuurbegraafplaats Eygelshof. Voor deze nieuwe uitdaging heeft ze een sprong in het diepe gewaagd. Ze voelt zich geroepen om vanuit haar hart te spreken. We stellen u graag aan haar voor. 

Vijfenvijftig jaar geleden werd Tonny geboren in Landgraaf. In deze Zuid-Limburgse plaats groeide ze op en is ze later ook gaan samenwonen met haar man Fred. Samen kregen zij een tweeling. Inmiddels zijn hun zonen Kenny en Jordy volwassen en wonen zij op zichzelf. 

Een sprong in het diepe
Jarenlang heeft Tonny in het schildersbedrijf van haar ouders als administratief medewerkster gewerkt. “Op mijn werkplek in het familiebedrijf heb ik het altijd naar mijn zin gehad”, vertelt ze. Werk in de uitvaartsector was voor haar geen vanzelfsprekendheid. Ze had nooit gedacht dat ze het emotioneel aan zou kunnen om te werken in deze sector. Lichtelijk ontroerd vertelt ze over de eerste keer dat ze de heuvel van Natuurbegraafplaats Eygelshof opliep om een kijkje te nemen bij het ontvangstgebouw. “Er kwam gelijk een warm gevoel over me heen. Ik dacht ‘wauw’, hier zie ik mezelf iedere dag vertoeven”. 

Op haar lijf geschreven
“Toen ik stopte met werken in het familiebedrijf is er een zoektocht naar mezelf begonnen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik me het gelukkigste voel als ik vrij en open vanuit mijn hart kan handelen. De baan bij de natuurbegraafplaats is komen aanwaaien en op het juiste moment op mijn pad terecht gekomen”, vertelt Tonny glunderend. “Gesprekken met mensen gaan vanzelf, ik hoef maar vanuit mijn hart te spreken en gesprekken komen op gang. Mijn identiteit komt in deze functie goed tot uiting omdat ik vanuit mijn gevoel gesprekken kan voeren. Het voelt alsof deze deze functie op mijn lijf is geschreven.” Niet alleen Tonny ervaart dat ze in haar kracht is komen te staan, ook haar familie merkt op dat ze steviger in haar schoenen staat. 

Rust in de natuur
Tonny voelde zichzelf nooit echt één met de natuur. Door haar nieuwe werk is ze de natuur meer gaan waarderen. “Terwijl ik altijd onrust in mezelf heb gevoeld merk ik nu dat er rust over mezelf is heen gekomen”, vertelt Tonny. Ook denkt ze dat de natuur nabestaanden goed doet. “Ik vind het mooi om te zien dat de natuur troost kan bieden. Er zijn bijvoorbeeld nabestaanden die rust vinden in de natuur door met een klapstoel bij het graf van hun dierbaren te gaan zitten”.

Verbinding
In de afgelopen maanden heeft Tonny al enkele mooie momenten bij de natuurbegraafplaats mogen beleven. Ze vertelt over een gebeurtenis die haar in het bijzonder is bijgebleven. “Ik was aan het lunchen toen ineens een vrouw het ontvangsthuis binnenkwam. De vrouw was verdrietig omdat haar broer die dag was overleden. Ik ging met haar in gesprek en we maakten een wandeling. Uiteindelijk ging de vrouw met een glimlach de berg af. Ze vertrouwde erop dat ze de juiste keuze voor haar broer had gemaakt.” Tonny ging die dag met een tevreden gevoel naar huis. Ze vindt het fijn om van waarde te mogen zijn voor mensen die verdriet hebben door het verlies van hun dierbare. Ook vindt ze het van belang om een band met mensen te kunnen opbouwen. Het liefst wil ze mensen van het eerste gesprek tot aan het einde bijstaan. Verbinding zoeken met mensen, dat is waar Tonny binnen deze organisatie voor wil gaan. 

Persoonlijk kennismaken
Bezoek gerust onze natuurbegraafplaats om een keer persoonlijk kennis te maken met Tonny.

Geplaatst in Medewerkers aan het woord