Maak kennis Ron

De graven op Eygelshof worden gegraven door Ron Limpens. Het vak werd hem al vroeg aangeleerd door zijn vader. Daarnaast specialiseerden zij zich in herbegravingen. 

Ron zijn vader was van oorsprong hovenier. In 1969 kreeg zijn vader de vraag om ook hovenierswerkzaamheden te verrichten voor de gemeente Hulsberg. Hier hoorde het grafdelven bij.

Toen Ron 19 werd en zijn hoveniersdiploma op zak had stapte hij bij zijn vader in het bedrijf. Dit is inmiddels al bijna 30 jaar geleden. Het hoveniersdeel hebben ze afgebouwd. “Het grafdelven past bij mij. Het is mooi om het te mogen doen. Dit is het moment waarin ik een laatste eer kan bewijzen aan de overledene. Daarnaast zie je dat je nog zo veel kunt betekenen voor nabestaanden. Dit raakt mij gewoon, het heeft betekenis ”

“Vroeger wilden mensen een grafdelver nooit zien.” vertelt Ron “Maar dit is aan het veranderen. Nabestaanden willen steeds meer zelf doen en zoveel mogelijk betrokken worden. Hierdoor willen nabestaanden de grafdelver ook steeds vaker zien. Wie ik ben, dat alles netjes gebeurt; die beide dingen kunnen een bijdrage leveren aan hun verwerkingsproces.”

“Omdat de graven machinaal geopend en gesloten worden vraag ik mensen aan het begin om op afstand te blijven. Maar dit is vooral uit veiligheidsoverweging.”

“Mijn vader verzorgde herbegraving aan de Belgische grens. Na het overlijden van mijn vader heb ik dit van hem overgenomen. Het is zo dankbaar om te doen. Inmiddels verzorg ik op veel verschillenden plaatsen, in binnen en buitenland, de herbegravingen.”

“Veel mensen weten niet dat dit mogelijk is, denken dat het geen zin heeft of zien er tegenop om dit te regelen. Je merkt ook dat veel gemeenten en uitvaartleiders hier weinig ervaring mee hebben. Maar de vraag ernaar wordt groter.”

“Herbegraven kan pas na 10 jaar. De reden voor een herbegraving kan enorm verschillen. Het kan zijn dat nabestaanden een verkeerde beslissing hebben genomen of dat de rusttermijn is afgelopen en nabestaanden de voorkeur geven aan een plek met eeuwige grafrust.”

Wenst u meer informatie te ontvangen over herbegraven?

Op zondag 21 november zal Ron vanaf 14uur aanwezig zijn in het ontvangstgebouw van Eygelshof. In een persoonlijk gesprek geeft hij u meer informatie over het onderwerp herbegraven. Waar u rekening mee dient te houden en aan welke kosten u moet denken. Wilt u graag een persoonlijk gesprek met Ron? Stuur dan een mail naar info@eygelshof.nl

 

Geplaatst in Alle berichten, Medewerkers aan het woord