Herbegraven op Eygelshof

Op Natuurbegraafplaats Eygelshof kan een dierbare worden herbegraven. Uw dierbare wordt dan bij de huidige begraafplaats opgegraven en krijgt op Eygelshof een eeuwigdurende rustplek midden in de natuur. Grafdelver Ron Limpens draagt op Eygelshof zorg voor het delven van de graven en herbegravingen.

Wat is herbegraven?

Bij een herbegraving wordt een persoon bij de aanvankelijke begraafplek opgegraven en op een nieuwe begraafplaats herbegraven. In Nederland geldt er een wettelijke grafrusttermijn van 10 jaar, waarna een persoon mag worden opgegraven en herbegraven. Wanneer u voor een herbegraving op Eygelshof kiest, wordt uw naaste op één en dezelfde dag opgegraven, vervoerd en herbegraven op Eygelshof.

Beweegredenen

De redenen voor een herbegraving kunnen enorm verschillen. “Vaak kiezen nabestaanden voor een herbegraving wanneer de rusttermijn van een graf afloopt en ze de grafrechten niet wensen te verlengen,” vertelt Ron Limpens. Soms kiezen nabestaanden in dit geval ervoor om hun dierbare te herbegraven op Eygelshof omdat ze de voorkeur geven aan een plek met eeuwigdurende grafrust. Er zijn ook nabestaanden die bijvoorbeeld kiezen voor een herbegraving op Eygelshof omdat ze het een prettig idee vinden om ooit samen met hun partner herenigd te worden in een natuurgraf.

Grafdelver Ron Limpens, herbegraven op EygelshofEen grafdelver met specialisatie in herbegraven

Wanneer er op Eygelshof vraag is naar een herbegraving, zorgt Ron Limpens hiervoor. Ron rolde op negentienjarige leeftijd met een hoveniersdiploma op zak het hoveniersbedrijf van zijn vader binnen. Het bedrijf spitste zich in die tijd steeds meer toe op grafdelven. Van jongs af aan heeft Ron dus de kneepjes van het vak meegekregen. Aangezien de vader van Ron ook herbegravingen aan de Belgische grens verzorgde, nam Ron deze werkzaamheden na het overlijden van zijn vader over. Inmiddels verzorgt Ron op verschillende plaatsen in het binnen- en buitenland herbegravingen.

Wat komt er bij herbegraven kijken?

Het opgraven, de uitvaartkist, het rouwvervoer en de nodige documenten kunnen op Eygelshof worden geregeld door Ron. Ron is gespecialiseerd in herbegravingen en kan een herbegraving van a tot z regelen. In veel gevallen draagt Ron zelf zorg voor de opgravingen. Na het opgraven is er een nieuwe uitvaartkist nodig van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Ron kan zorg dragen voor een ecologische uitvaartkist. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander uitvaart omhulsel, zoals een wilgentenen mand. Afhankelijk van hoelang iemand al begraven ligt, is dit een normale kist of een kleiner formaat kist. Indien gewenst draagt Ron zorg voor het rouwvervoer. Ook hier heeft u de vrijheid om bijvoorbeeld zelf een rouwwagen in te huren. “Herbegraven is maatwerk, want iedere situatie is anders,” vertelt Ron. Ron gaat graag met u in gesprek over uw wensen en kijkt samen met u wat hij voor u mogelijk kan maken. Wanneer u behoefte heeft aan meer informatie, brengen we u graag met Ron in contact.

Betekenisvol werk

Ron haalt veel voldoening uit zijn beroep en vindt het bijzonder om herbegravingen te mogen verzorgen. “Ik vind het mooi om mensen te mogen helpen en om dit traject van een herbegraving te mogen regelen. Wanneer ik een wens van een familie in vervulling kan brengen en ik zie dat de familie tevreden en gelukkig is, dan doet dat wel wat met me. De waardering die ik ervoor krijg doet me goed.” Ron vertelt dat hij er nooit moeite mee heeft gehad om mensen op te graven en te herbegraven. “Dat is iets wat je voor jezelf moet aanvoelen. Je voelt zelf aan of je het wel of niet aankunt.” Ondanks dat het opgraven en herbegraven van overledenen voor Ron heel normaal is, merkt hij op dat dit in de samenleving niet per se het geval is. “Mensen weten vaak niet dat het mogelijk is om een dierbare te herbegraven en weten ook niet wat het allemaal inhoudt. Ook bij parochies en gemeenten is er vaak nog weinig over bekend.” Indien mensen meer over herbegraven willen weten vertelt hij er dan ook graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Aankomst op Eygelshof

Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw dierbare op Natuurbegraafplaats Eygelshof te herbegraven, staan we bij aankomst op Eygelshof voor u klaar. We begeleiden de herbegraving van uw dierbare zorgvuldig. Wij zorgen ervoor dat de herbegraving met aandacht en volgens uw wensen plaatsvindt. Indien u het fijn vindt om een gedenkteken op het graf van uw dierbare te leggen, verzorgt Eygelshof voor u een boomschijf met inscriptie naar uw wens. Op Eygelshof heeft uw dierbare een nieuwe rustplek midden in de natuur. Een rustplek voor altijd. Een bijzondere gedenkplek die behouden blijft en waar u altijd naar terug kan keren.

Meer weten?

Wanneer u een herbegraving overweegt, helpen wij u graag op weg. We brengen u graag in contact met Ron, luisteren naar uw wensen, informeren u over de mogelijkheden en kosten op Eygelshof. Ook helpen we u met het vinden van een plek op Eygelshof. Een eeuwigdurende rustplek midden in de natuur. Een plek die voor u goed voelt.

Wilt u hierover meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie