De herfst voorbij

Het natuurgebied van Eygelshof verandert ieder seizoen. Het is nu alweer anderhalf jaar geleden dat de eerste bomen geplant werden en de wandelpaden werden aangelegd. We zien nu steeds meer dat de natuur de overhand neemt en zijn weg vindt in dit jonge natuurgebied.

water in de meertjes van Eygelshof

Afgelopen zomer was het ontzettend warm. Het bleef ook in de herfst lang warm en erg lang droog. Één van onze meertjes viel nagenoeg helemaal droog. Gelukkig bleef er genoeg water in het andere meertje staan voor de vissen die hierin leven en voor de vogels om te drinken en te wassen.

We hebben niet stilgezeten op het terrein, zo hebben we rond de meertjes de paden verhard zodat deze ook met minder weer beter toegankelijk zijn.

Enkele bomen hebben de droge zomer niet doorstaan. Deze zijn inmiddels vervangen door nieuwe jonge bomen. De oude bomen zijn uitgegraven en worden gebruikt om een begin te maken met de houtwal aan de noordzijde van het terrein. Een houtwal biedt bescherming en een thuis voor veel insecten, knaagdieren, mossen en kruiden. Dit zal op den duur meer vogels en dieren aantrekken.

Geplaatst in Alle berichten, Natuur