Informatieavond

Datum: donderdag 01 augustus 2024 - 19:00

Bent u geïnteresseerd in natuurbegraven en wilt u meer weten over het reserveren van een plek? Dan bent u van harte welkom om onze informatieavond op donderdagavond 1 augustus 2024 van 19:00-20:30 uur te bezoeken op Natuurbegraafplaats Eygelshof.

Eeuwigdurende natuurrust

Natuurbegraafplaats Eygelshof is gelegen aan de rand van de Zuid-Limburgse heuvels en biedt door haar hoge ligging een weids uitzicht. U kunt hier midden in de natuur kiezen voor een eeuwigdurende rustplaats voor uzelf of een dierbare. Op Eygelshof worden graven nooit geruimd, waardoor u niet wordt belast met het verlengen van grafrechten en de bijbehorende financiële verplichtingen. Bovendien hoeft een natuurgraf niet te worden onderhouden; de natuur ontfermt zich over de graven. Eygelshof biedt een een bijzondere en blijvende gedenkplek midden in de natuur, waar u het graf van een dierbare altijd kunt bezoeken, op momenten waarop het u schikt.

Reserveren van een plek

Op Eygelshof kunt u een natuurgraf reserveren bij leven, maar ook na het overlijden van een dierbare. Het kiezen van een laatste rustplaats voor uzelf of een dierbare is een persoonlijke beslissing. Tijdens de informatieavond vertellen we u meer over het kiezen van een plek en hoe een reservering wordt vastgelegd in een akte. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het reserveren van een natuurgraf, zoals een regulier graf, een urnenplek of een gezamenlijke rustplek. We informeren u hierover en bespreken ook het financiële aspect van het reserveren met u. Ook leggen we uit hoe u door het reserveren van een plek direct bijdraagt aan het behoud van ons natuurgebied.

Duurzaam begraven

We hechten veel waarde aan een duurzame manier van begraven. Alle materialen die samen met een overledene op Eygelshof worden begraven dienen natuurlijk afbreekbaar te zijn. Tijdens de informatieavond vertellen we u over welke materialen voor kisten, manden, waden, urnen en kleding geschikt zijn voor natuurbegraven. Daarnaast bespreken we hoe wij met bloemen omgaan tijdens en na de uitvaart. Verder informeren we u over de boomschijf met inscriptie, het gedenkteken waarvoor op Eygelshof gekozen kan worden.

Besuch einer Beerdigung,Uitvaart op Eygelshof

Op Eygelshof kunnen we zowel een afscheidsceremonie als nazit met catering faciliteren. Zolang respect voor mens en natuur voorop staat, is er veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart. Tijdens de informatieavond komt u meer te weten over de mogelijkheden die Eygelshof biedt. U kunt onze ontvangstruimte met karakteristieke tent bezichtigen. Ook kunt u de loopkoets bekijken die met uitvaarten wordt gebruikt om een overledene met een wandeling naar de laatste rustplaats te begeleiden.

Praktische informatie

Op dinsdagavond 1 augustus heten we u vanaf 18:30 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee bij ons ontvangstgebouw. Om 19:00 uur start de informatieavond met een presentatie bij ons ontvangstgebouw door een medewerker van onze natuurbegraafplaats. Daarna krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen en nodigen we u uit om een wandeling te maken door ons natuurgebied. Een wandeling door ons natuurgebied is een uitstekende manier om de prachtige natuur op Eygelshof te ervaren.  Mensen die slecht ter been zijn kunnen we met onze elektrowagen bij de ingang ophalen. Indien u met de auto komt verzoeken we u vriendelijk om uw auto te parkeren bij Parkeerplaats Hermanstraat. Aan de overzijde van deze parkeerplaats vindt u onze ingang.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze informatieavond. We vragen u om uzelf via het onderstaande formulier aan te melden voor de informatieavond, zodat we weten hoe veel mensen we kunnen verwachten. Heeft u een vraag over deze informatieavond, neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelden Informatieavond

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden