Wim Pelzer | Een aquarel van Eygelshof

Een tijdje geleden heeft op onze natuurbegraafplaats onder het toeziend oog van de uit deze regio afkomstige schilder Wim Pelzer een workshop natuurschilderen plaatsgevonden. Deelnemers van de workshop hebben hun indruk van Eygelshof vertolkt in prachtige schilderwerken, ieder vanuit een eigen perspectief. Tijdens de inspiratiedag op 9 juli 2023 hebben een aantal deelnemers hun werken ter beschikking gesteld voor een tentoonstelling.

Schilderijententoonstelling Wim Pelzer

In de voorbereidingen op deze dag bracht Wim Pelzer enthousiast een bezoekje aan ons. Met een goed gevoel keek hij terug op de schilderworkshop en hij verheugde zich al op de tentoonstelling tijdens de inspiratiedag. Hij beloofde ons om zelf ook een schilderwerk te maken zodat wij dit werk deze dag ook konden tentoonstellen. Wim liet er geen gras over groeien. Zo gezegd, zo gedaan…

Aquarel Wim Pelzer

Een paar dagen later bracht Wim ons zijn aquarel. Op het aquarel bracht hij zijn indruk van Eygelshof op beeld. Hij vertelde dat je op het aquarel ziet dat je Eygelshof via een heuvel bergop bereikt. Wanneer je tegen de heuvel aankijkt weet je nog niet wat je te wachten staat, eenmaal boven wordt je gegroet met een wijds vergezicht. De rust en natuur komt je tegemoet. Het schilderij laat deze oase van rust te midden van de natuur zien.

Het is een prachtig aquarel dat zijn plaatsje heeft verdiend in onze ontvangstruimte. We willen Wim Pelzer hartelijk bedanken voor dit mooie geschenk.

Wilt u dit schilderij van dichtbij bewonderen? Bezoek dan een keer ons ontvangstgebouw. Dagelijks is er een medewerker aanwezig in ons ontvangstgebouw die u, mits er geen gesprekken of uitvaarten zijn, het schilderij wil laten zien. Kijk hier voor onze openingstijden.

 

Geplaatst in Geen onderdeel van een categorie