Workshop natuur schilderen

Op zondag 4 juni 2023 wordt er op Natuurbegraafplaats Eygelshof een workshop natuur schilderen georganiseerd. De workshop gaat om 9:30 uur van start en duurt tot 13:00 uur. De workshop vindt midden in de natuur van Eygelshof plaats.

Wim Pelzer

De workshop wordt gegeven door Wim Pelzer, een kunstenaar en natuurliefhebber die afkomstig is uit de regio. Wim Pelzer is sinds 1970 docent tekenen en schilderen aan de Vrije Akademie van Parkstad. Het Limburgse landschap is voor Wim een belangrijke inspiratiebron. In veel van zijn werken is zijn liefde voor het Limburgse landschap voelbaar. Tijdens de workshop zal hij de deelnemers inspireren om de natuurlijke omgeving van Eygelshof als inspiratiebron voor hun creatieve werken in te zetten.

Schilderij van Wim Pelzer

Opzet workshop

Deelnemers worden op zondag 4 juni 2023 om 9:30 uur welkom geheten in ons ontvangstgebouw aan Boomgaardskuilweg 7, 6471 XX in Eygelshoven. Wim Pelzer zal zichzelf voorstellen, waarna een medewerker van Eygelshof een korte rondleiding door het natuurgebied geeft. De deelnemers zijn vervolgens vrij om een plek in het natuurgebied te kiezen van waaruit ze hun inspiratie op willen doen. Er is ruimte voor persoonlijke begeleiding en feedback van Wim Pelzer. Tijdens de pauze verzorgt Eygelshof koffie/thee met een lekkernij. Omstreeks 13:00 uur zal de workshop eindigen.

‘Ontkiemen’

Het thema dat in deze workshop natuur schilderen centraal staat is ‘ontkiemen’. ‘Ontkiemen’ staat symbool voor al het nieuwe leven dat in het voorjaar de kop opsteekt. Vanuit een sterke kiemkracht die van binnenuit een zaadje opkomt ontkiemt een puur en teder nieuw leven. Ondanks dat mensen op Eygelshof worden geconfronteerd met de eindigheid van het leven, ‘ontkiemt’ er op de natuurbegraafplaats ook nieuw leven. Op een natuurbegraafplaats maakt de mens deel uit van de natuurlijke kringloop van het leven. Deelnemers worden uitgenodigd om het thema ‘ontkiemen’ op een eigen wijze in hun schilderwerk te verwerken.

Schilderwerk van Wim Pelzer

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is bedoeld voor mensen die actief bezig zijn met tekenen of schilderen. Deelnemers dienen hun schildermateriaal naar keuze mee te nemen voor o.a. acryl- of aquarelverf, gouache, pastelkrijt, houtskool, potlood of pen en inkt. Schilderen met olieverf is niet toegestaan op de natuurbegraafplaats. Het is mogelijk om je eigen veldezel met schildersdoek of paneel mee te nemen. Bij het maken van een aquarel of een tekening in pastel of pen en inkt is het raadzaam om een tekenplank(je) of tekenschot mee te nemen. We vragen deelnemers rekening te houden met grote formaten, dit i.v.m. windvlagen op de natuurheuvel. Eygelshof heeft stoelen tot de beschikking, een afvalcontainer en water om de penselen schoon te maken. Bij zonnig weer is het aan te bevelen om een hoofddeksel mee te nemen.

Aanmelden

Deelname aan de workshop is kosteloos. Aanmelden kan via het formulier onderaan dit bericht, per mail (info@eygelshof.nl) of telefonisch (+ 31 (0)45 2031077). Let op: er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Uw aanmelding is definitief bij een bevestiging. 

Aanmelden Workshop Natuur Schilderen

EH_evenement met telefoonnummer

De afbeeldingen die in dit bericht worden vertoond zijn afbeeldingen van schilderwerken van Wim Pelzer. 

Geplaatst in Activiteiten, Geen onderdeel van een categorie