Informatiemarkt open dag 2019

Op de informatiemarkt kunt u zich uitgebreid laten informeren over alles wat er komt kijken bij het organiseren van een groene uitvaart. Naast uitvaartverzorgers zijn er allerlei duurzame uitvaartproducten te zien zoals biologisch afbreekbare urnen, waden, manden en kisten. Ook vindt u meer informatie over het opstellen van wilsbeschikkingen en het organiseren van uw eigen uitvaart.

Hieronder treft u enkele standhouders die u tijdens onze open dag mag verwachten.

L’Ortye creatief vormgevers & drukkerij

Drukkerij L’Ortye is al meer dan 100 jaar een begrip in de regio. Al net zo lang zijn wij een trouwe partner voor diverse uitvaartverzorgers. Wij vinden het een voorrecht om door middel van een rouwkaart of gedachtenisprentje een invulling te mogen geven aan de “laatste reis” van een overleden persoon. Wij bieden u een uitgebreide collectie kaarten, prentjes en aanvullende artikelen. Of u nu een keuze maakt uit onze basiscollectie, een eigen ontwerp heeft of wij iets unieks voor u mogen ontwerpen, het kan allemaal. Loop gerust eens binnen in onze winkel aan de Kouvenderstraat en wij gaan graag met u om tafel om uw wensen te bespreken.

www.drukkerij-lortye.nl


Troostvilt – Creaties in vilt

Vilt is een natuurlijk textiel gemaakt van wol van het schaap. Het materiaal bevat veel goede eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een omhulling/wade voor een kind of volwassene, urn, as-sieraad, herinneringsdoek, mand- of kistdoek/versiering. Eigen textiel kan samen met de wol verwerkt worden. Dit warme materiaal kan een dierbare overledene omhullen en troost geven.

In Nederland is het toegestaan om in een wade of doek begraven te worden, mits deze gemaakt is van natuurlijke materialen.

Het is mogelijk om in samenspraak het werk door Annemie Koenen te laten maken, geheel naar persoonlijke voorkeur, waarbij het ook voor haar belangrijk is om het beeld van de ander zo helder mogelijk te krijgen.
www.annemiekoenen.nl/troostvilt 

Annemie Koenen


De Fotovakvrouw

“Daar waar levens zijn verweven blijft de liefde verder gaan. In de herinnering die is gebleven zal de ziel blijven bestaan.” Bron: Taaltoveren – Caroline Duisings – BalansDans.wordpress.com

Petra Niessen

Een dierbare verliezen … het hoort bij het leven. Doordat ik zelf dierbaren heb zien gaan, wéét ik hoe het voelt om iemand voor het leven te moeten missen. Wat ik als mens belangrijk vind is om niet in het gemis te blijven hangen, maar er een goed gevoel aan over te houden.

Een uitvaart wil je tot in de puntjes verzorgen, het laatste afscheid móet goed zijn om het mooi te kunnen afsluiten. Dit helpt bij de rouwverwerking.

Door ons verdriet zien we echter niet alles en vergeten we het één en ander … dát breng ik graag voor u in beeld. Uitvaartfotografie, een moment van bezinning, bijeenkomen en afscheid nemen. Ik geef als afscheidsfotograaf graag waarde aan het leven, alle facetten, vrolijke en verdrietige.

Uitvaartfotografie, oftewel rouwfotografie, zorgt voor een betere verwerking van het ingrijpende verlies. Hoe fijn is het om tijdens het afscheid er gewoon te Zijn? Je verdriet te hebben en de rest ‘de boel’ laten? Met afscheidsfotografie breng ik de herinnering uitvoerig in beeld. Voor jezelf, je kinderen en mensen die er niet bij konden zijn … Met gedetailleerde aandacht voor unieke momenten. Ik zoom niet in op het verdriet, maar zorg voor een mooi beeldend verhaal.

defotovakvrouw.nl


Biesvelden Natuurkisten 

Natuurkisten gemaakt van 100% Biologisch materiaal.

De Natuurkist van Biesvelden bevatten geen chemicaliën en worden daardoor volledig geaccepteerd, zelfs door natuurbegraafplaatsen. Het gebruik van onbehandeld massief hout, onbehandelde bevestigingsmaterialen en gecertificeerde juten bekleding, maken deze kist tot een van de weinige natuurlijke kisten in Nederland.

biesvelden.nl


Bio Sac 200

Dé nieuwe en natuurlijke manier van opbaren

Bio Sac 200U kent waarschijnlijk de huidige mogelijkheden voor (thuis)opbaring; de koelplaat en de tot op heden minder vaak toegepaste methode van lichte balseming (Thanatopraxie) of eventueel graszoden. Wij willen u echter graag informeren over een nieuwe, geheel biologische en ecologische, opbaarmethode; de Bio Sac 200.

Wat is Bio Sac 200?
Bio Sac 200 is een techniek om overledenen zo goed mogelijk te conserveren en de ontwikkeling van geuren tegen te gaan vanaf het moment dat de dood is geconstateerd door de arts tot aan het moment van definitief afscheid. Dat is fijn voor u als nabestaande, want u wilt uw dierbare graag zo dichtbij mogelijk houden en alsu daar behoefte aan heeft, kunnen blijven zien en aanraken tot aan de dag van de uitvaart.

Alle informatie over deze duurzame en biologische manier van (thuis) opbaren door middelvan 2 filters op de droge blote buik met actieve koolstof en geïmpregneerde klei, waardoor het lichaam mooi blijft gedurende vijf tot zeven dagen vindt u op onze website; www.biosac.nl of voor meer informatie mailt u naar info@biosac.nl.


Atelier Sier

Een persoonlijk handgesmeed sieraad om bij je te dragen. Bij Atelier Sier in Waubach is het mogelijk om een herinneringssieraad naar eigen onDe klant krijgt uitleg over de verschillende manieren om as in sieraden te verwerkentwerp te laten smeden. As en/of vingerafdruk kunnen hierin verwerkt worden, maar bijvoorbeeld ook een trouwring kan prachtig hergebruikt worden. Daarnaast geeft edelsmid Danielle Kowollik workshops edelsmeden. Hier kan een herinneringssieraad naar ontwerp door jezelf gesmeed worden.

Voor meer informatie hierover of over haar workshop arrangementen, waaronder nu ook het arrangement smeden, smikkelen, wandelen en natuur, neem vrijblijvend contact op via info@ateliersier.nl of via www.facebook.nl/ateliersier


Humanisme in het levensverhaal

Het humanisme is een levensbeschouwing waarin de mens centraal staat en die uitgaat van de waardigheid van de mens. Humanisten zijn mensen die zin en vorm aan hun leven geven. Zij hechten aan vrijheid van denken en samen leven. humanistische uitvaart
In ons werk als spreker komt onze humanistische levensvisie tot uiting in het persoonlijke levensverhaal. Wie was de overledene en wat betekent hij voor zijn omgeving? Welke thema’s en dilemma’s domineerden het leven? In het levensverhaal komen naast persoonlijke kracht ook zwakke punten – respectvol – aan de orde. Ieder mens en ieder levensverhaal is uniek en dat wordt in de toespraak verwerkt. Ook staan we hierin stil bij de beleving van de nabestaanden. De spreker werkt vanuit het humanistische gedachtegoed, maar niet uitsluitend voor humanisten. Iedereen kan van onze diensten gebruik maken.

www.humanistischeuitvaart.nl


Hemelse Manden

Een wilgentenen grafmand, een warm en natuurlijk alternatief voor een doodskist.

De grafmanden van Hemelse Manden zijn op ambachtelijke wijze gevlochten van wilgenteen en zijn volledig vervaardigd van natuurlijke materialen. Elke handgemaakte mand is uniek, want unieke mensen verdienen een uniek afscheid. De wilgentenen grafmand heeft een warme natuurlijke uitstraling en wordt aangeleverd met een ongebleekte katoenen binnenbekleding. Het matras en het hoofdkussen zijn gevuld met hooi/stro en lavendel.

Hemelse Manden levert niet alleen grafmanden maar ook draagbaren van wilgenteen. Onze producten kunt u komen bewonderen op de open dag van natuurbegraafplaats Eygelshof. Maar u kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website: www.hemelsemanden.nl


Uitvaartvereniging  Voerendaal

Uitvaartvereniging Voerendaal is opgericht in 1937 en sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in Nederland. Kenmerkend voor een vereniging is dat zij zonder winstoogmerk werkt. Daardoor kunnen wij tegen een relatief lage contributie een uitgebreid pakket aanbieden.
Onze vereniging bestaat uit leden, die hun bijdrage leveren in de vorm van het voldoen van contributie. In het geval van overlijden bieden wij daarvoor een volledig pakket aan diensten: het dienstenpakket. Binnen het werkgebied keren wij geen geld uit, maar bieden onze diensten aan en nemen u daarmee zorgen uit handen.

We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het regelen en uitvoeren van uitvaarten; zowel begrafenissen als crematies. Onze leden zijn belangrijk voor ons. Het belangrijkste streven van de itvaartvereniging is de uitvaart zoveel als mogelijk af te stemmen op de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Het motto van de uitvaartvereniging bij het verzorgen van begrafenissen en crematies was altijd al en is nog steeds dat iedereen recht heeft op een waardig afscheid. Onze uitvaartverzorgsters staan u daarbij persoonlijk met raad en daad bij.

uvz voerendaal
Chantalle Theunissen en Hedwig Senden

Na een overlijden reserveren Chantalle Theunissen en Hedwig Senden tijd en ruimte voor het regelen van de uitvaart. In een persoonlijk gesprek kan de uitvaart tot in de kleinste details en naar uw eigen wensen geregeld worden. Een groot aantal praktische zaken kunnen zij van u overnememen. Bent u (nog) geen lid van onze vereniging, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden die we voor niet-leden bieden.


Uitvaart Limburg

UITVAARTLIMBURG is ontstaan vanuit de gedachte dat een uitvaart geen duizenden euro’s hoeft te kosten. Máár, we vinden het wel belangrijk dat de uitvaart díe we verzorgen, nabestaanden het gevoel geeft dat een leven mooi is afgesloten. Wij streven ernaar elke uitvaart bespreekbaar, betaalbaar en onvergetelijk te maken.

Om deze reden hebben wij 3 crematiepakketten en 1 begrafenispakket samengesteld. Hierin is opgenomen wat minimaal geregeld moet worden voor elke uitvaart. De pakketten breiden zich verder uit naarmate men meer binnen de uitvaart verzorgd wil hebben. Speciaal voor Natuurbegraven hebben wij het “Groene uitvaartpakket” samengesteld.

Past één van onze uitvaartpakketten niet bij uw wensen? Het is uiteraard ook mogelijk een uitvaart geheel op maat naar uw eigen wensen samen te stellen.

Ons team bestaat uit 3 vaste uitvaartverzorgers met jaren ervaring in een breed werkveld. Hierdoor kunnen wij inspelen op uw persoonlijke wensen en u de aandacht geven die u verdient.

Wij verzorgen in de regio Parkstad, Maastricht-Heuvelland en het Mergelland persoonlijke uitvaarten op diverse uitvaartlocaties.

www.smeetsuitvaartverzorging.nl


Nadine Maes

“Muziek kan emoties verdiepen, troost bieden en een gevoel van verbondenheid geven”

Zingen is voor mij vooral mensen (aan)raken. Puur en recht uit het hart. Juist bij een afscheid zorgt wezenlijk contact voor een gevoel van herkenning en verbinding. Als zangeres draag ik zorg voor een warme en persoonlijke invulling van een afscheids- of herdenkingsdienst, geheel in de geest van (het leven van) degene die u lief hebt. Met veel toewijding en persoonlijke aandacht adviseer ik u graag, zodat u – ondanks het verdriet en gemis – op een passende en betekenisvolle wijze afscheid kunt nemen en zodoende een troostrijke herinnering voor het leven kunt maken.

www.nadinemaes.nl

www.facebook.com/zangeresnadinemaes


Uitvaartmotor

Marc Litjens uit Egchel is de eigenaar van een prachtige retro Triumph. Hiermee verzorgt hij gedenkwaardige laatste ritten. De Triumph is speciaal hiervoor gebouwd als uitvaartmotor. Deze kan worden ingezet bij uitvaarten in zowel Limburg, Brabant en Gelderland. uitvaartmotor.org

 

 

 

 


Koester

www.koester.nu

 

 

 

 

 

 

 


Ik droom van jou hier naast mij,
zo droom ik jou weer dichterbij
en voel ik -ondanks het gemis-
alle liefde die er is.

Caroline Duisings weet al toverend met woorden in slechts enkele zinnen een gevoel over te brengen. Met haar kleine, positieve en herkenbare gedichten over verdriet en gemis, vriendschap en liefde en het talrijke kleine moois dat we dagelijks tegenkomen, maar niet altijd meer (bewust) zien heeft zij inmiddels duizenden mensen mogen ontroeren en inspireren. Met haar rake, warme en hoopvolle observaties en gedachten is zij menigeen tot troost en steun en geeft zij een betekenisvolle boodschap mee bij iedere afscheids- of herdenkingsdienst.
www.facebook.com/BalansDans BalansDans.wordpress.com

U vindt haar gedichten eveneens in haar dichtbundel “Taaltoveren”, bij RememberMe en in het Herinneringsboek van Lisa Kroon.


Ga hier terug naar de algemene pagina over de open dag.