Zomerwandeling met Via Belgica

Datum: zondag 26 augustus 2018 - 10:00 - 16:00

Op zondag 26 augustus nodigt natuurbegraafplaats Eygelshof en Via Belgica u van harte uit deel te nemen aan een mooie late zomerwandeling van 7 km. U kunt tussen 10 en 16 uur op eigen gelegenheid met behulp van een routekaart wandelen.

Om 13 uur start bij ons ontvangstgebouw ook een groepswandeling onder begeleiding van een gids. Samen lopen we een deel van de Via Belgica route die ook langs de natuurbegraafplaats voert, en vertellen u er onderweg van alles over. Tussendoor bezichtigen wij de watertoren en pauzeren we bij het weidefeest. Geniet van de indrukwekkende vergezichten over het landschap zoals de Romeinen het voor ons achterlieten en leer meer over de natuur en de geschiedenis van dit stukje Limburg.

U ontvangt van ons een routekaart met informatie over de bijzonderheden die u onderweg zult tegenkomen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief de Rimburger Watertoren te bezoeken en er te pauzeren met een kop thee of koffie en een stukje Limburgse vlaai.

Tijdens de wandeling passeren wij ’t Bakkes waar tussen 13 en 17 uur de weidefeesten plaatsvinden. Hier kunt u zien hoe Limburgse vlaaien en broden nog op authentieke traditionele wijze gebakken worden.

Meer informatie over de Via Belgica routes kunt u vinden op de website van Via Belgica.

Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden het met oog op de organisatie wel fijn om te weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Dan leggen wij alvast de routekaart voor u klaar.