Uitvaartwensen ontdekken in spelvorm

Datum: woensdag 28 oktober 2020 - 10uur

In gesprek gaan over de dood, voor velen een moeilijk onderwerp. Door het uitvaartwensenspel te spelen met je naasten, wordt het onderwerp toegankelijker en ontstaan er mooie gesprekken. Het leert je stil te staan bij de invulling van je eigen afscheid of dat van je naasten. Het spel kan antwoord geven op vragen en het maakt je bewust van elkaars voorkeuren.

Het is 17 juli 2014 als vliegtuig MH17 neerstort. 298 onschuldige mensen verongelukken. Nabestaanden konden zich nergens op voorbereiden, zij werden met de dood van hun naasten overvallen.

Zomaar een situatie waarbij je als nabestaanden totaal onverwacht, van het ene op het andere moment wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbare. In een korte tijd moet er van alles geregeld worden. Maar hoe? Wat waren de wensen? Wat mag en kan er allemaal? Hoe wil ik het zelf, of hoe wilde pap of mam het?

uitvaartwensen spelDoor het uitvaartwensenspel te spelen, word je ongedwongen uitgenodigd om vragen te beantwoorden en met elkaar in gesprek te gaan. Hierdoor wordt de dood en het afscheid bespreekbaarder en ontstaan er vooral ook hele mooie gesprekken. Het leert je stil te staan bij de invulling van je eigen afscheid of dat van je naasten, ook al is de dood nog lang niet nabij.

Ga samen, met Erica Delvos van Afscheid & Uitvaart, aan tafel. De dobbelsteen brengt je bij de vragenkaartjes. Op deze manier kunnen veel misverstanden van tafel worden geveegd en de vele mogelijkheden die er zijn worden besproken. In een ontspannen en ongedwongen sfeer kun je je wensenlijst voor je latere uitvaart maken. Voor je nabestaanden een hele geruststelling, als ze weten hoe jij het zou willen. En waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

Het spel kan gespeeld worden met zes personen. Men kan zich hiervoor individueel aanmelden. Wenst u liever met uw gezin of in familieverband het spel te spelen? Ook dat is mogelijk.


Erica Delvos

Door de huidige maatregelen rondom het coronavirus zal dit evenement niet plaatsvinden.

Voor meer vragen over dit spel of over uitvaart- of woorddienstbegeleiding kunt u rechtstreeks contact opnemen met Erica Delvos Lees verder