Workshop: Strovlechten

Datum: zaterdag 28 september 2019 - 13:00 - 16:00
Op de natuurbegraafplaats zijn er veel natuurlijke materialen waar men mee vlechten kan. Denk aan de lisdodde bladeren en verse dunne wilgentenen.
Tijdens de workshop gaan we deze materialen op verschillende manieren vlechten. Met deze vlechttechnieken kunnen bijvoorbeeld mooie harten worden gevlochten, maar ook bloemen of een andere traditionele of moderne vormen.

De prijs van deze workshop bedraagt €20,- en dient ter plekke gepast betaald te worden. In totaal zijn er 18 plaatsen beschikbaar. Hierdoor is aanmelden gewenst.

strovlechten eygelshof

De workshop zal verzorgd worden door Ingrid. Haar ambacht is strovlechten.
In 1992 ontdekte Ingrid het werken met stro door in Zwitserland deel te nemen aan een workshop strosterretjes maken. Ze woonde in die tijd, 7 km van het Freiamter Strohmuseum af. Op een Adventsbazaar verkochten ze prachtige strosterren, met een diameter van meer dan een meter, die ook nog eens rijkelijk versierd waren met allerhande verfijnde strodetails. Dit was het moment dat zij verkocht en verknocht raakte  aan stro. In de daaropvolgende jaren maakte Ingrid zich het ambacht van strovlechten eigen, waarbij zij steeds de vertaalslag maakt naar moderne toepassingen.
Stro is een prachtig en eerlijk natuurlijk materiaal met een fantastische zijde glans! wanneer het zonlicht vangt, lijkt het wel goud. Voorbeelden van strovlechterijen zijn te zien op de Pinterest pagina of op mijn eigen pagina; https://www.ingrids-handen.nl/gallerij/