Open Huis

Datum: zondag 04 september 2022 - 12:00 - 16:00

Op zondag 4 september hebben wij tussen 12:00 – 16:00 uur  Open huis op Eygelshof. Op deze dag kunt u kennis maken met natuurbegraafplaats Eygelshof. Onze medewerkers vertellen graag meer over de geschiedenis van Eygelshof, het ontstaan van de natuurbegraafplaats, het huidige natuurgebied, een groene uitvaart en alles rondom een uitvaart op Eygelshof.

Programma 4 september 12:00 – 16:00

Ontvangsthuis

Ons ontvangsthuis staat aan de rand van de natuurbegraafplaats. Deze is 7 dagen per week geopend en ook vandaag tijdens het open huis is het mogelijk om kennis te maken met de medewerkers van Eygelshof onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers. Het ontvangsthuis is ook geschikt voor een plechtigheid en/of koffietafel.

Rondleidingen

De beste manier om Eygelshof te leren kennen, is om deel te nemen aan een rondleiding. We hebben op 4 september 2 rondleidingen gepland staan. U kunt mee met een gids die meer verteld over de geschiedenis, het natuurgebied en een groene uitvaart op Eygelshof. De rondleidingen starten om 12:30 uur en 14:30 uur.

Schapen

Schapen op Natuurbegraafplaats Eygelshof. Een heel logische combinatie. De kudde schapen geniet elke dag volop van heerlijk voedzame maaltijden in de vorm van grassen en jong opschot. Daar waar zij grazen, hoeft er niet machinaal gemaaid te worden en dat scheelt niet alleen qua duurzaamheid, maar zorgt ook dat de rust in het gebied wordt behouden.

Lars Vossen is de schaapsherder en samen met zijn border collies beheert hij de kudde. Lars vertelt tijdens het open huis graag over zijn kudde, de border collies en hoe het beheren van een natuurgebied met schapen in zijn werk gaat.

IVN

In samenwerking met de IVN Kerkrade worden op 4 september vanaf 12:00 uur diverse wandelingen georganiseerd. Tijdens korte excursies onderzoeken we de planten en dieren die op de natuurbegraafplaats leven. Met de app Obsidentify (te installeren via de app-store) kun je
eenvoudig met je telefoon een foto van de plant of het dier maken en zo achter diens naam komen. Zo brengen we de biodiversiteit van de natuurbegraafplaats in kaart.

Daarnaast zijn er enkele langere wandelingen door de Grote bos locatie met mooie vergezichten op het Wormdal. Deze wandelingen vinden plaats om 13:00 uur en 15:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de IVN