Lezing Bibliotheek Eygelshoven

Datum: woensdag 21 februari 2024 - 14:30-16:00

Op woensdag 21 februari 2024 geeft Natuurbegraafplaats Eygelshof in samenwerking met IVN Kerkrade een lezing over de bijzondere locatie van Natuurbegraafplaats Eygelshof. De lezing duurt van 14:30-16:00 uur en vindt plaats in de Bibliotheek Eygelshoven (Terbruggen 18, 6471 JV Eygelshoven). Aanmelden is gratis.

Lezing in de Bibliotheek Eygelshoven over de unieke locatie van de huidige natuurbegraafplaats

Een groene oase in de voormalige Hermangroeve

Het thema van de lezing is de locatie van Eygelshof. Deze locatie kent een bijzondere geschiedenis en staat vanwege zijn mijnverleden bekend als de voormalige ‘Hermangroeve’. Tegenwoordig nemen mensen op deze plek midden in de natuur afscheid van hun dierbaren. In een groene oase van rust mogen ze de troostende kracht van de natuur ervaren. De jonge natuur is er volop in ontwikkeling.

Tijdens de lezing komt u meer te weten over de geschiedenis van de locatie. Er wordt teruggeblikt op de Romeinse tijd en stilgestaan bij het mijnverleden van de voormalige Hermangroeve. Ook hoort u meer over natuurbegraven en de herinrichting van het gebied als natuurbegraafplaats. Olaf op den Kamp van het IVN sluit bij de lezing aan om u te vertellen over de flora en fauna in het huidige natuurgebied van Eygelshof.Lezing voormalige Hermangroeve

Aanmelden

De aanmeldingen voor de lezing lopen via de Bibliotheek Eygelshoven. Onderaan deze webpagina van de bibliotheek kunt u zich aanmelden. Lukt dit niet? Geen probleem, we brengen u graag in contact met de bibliotheek.