Historische voorjaarswandeling

Datum: maandag 18 april 2022 - 10:00 - 14:00

Trek uw wandelschoenen aan en wandel op tweede paasdag mee met onze historische voorjaarswandeling van Natuurvriendenhuis Eikhold tot Natuurbegraafplaats Eygelshof.

Deze wandeling staat in het teken van ‘Verbinding’. Verbinding met de natuur, onze Limburgse historie en de ontmoeting met elkaar. Samen wandelen we een deel van de Via Belgica waarbij gidsen ons meer vertellen over de aanwezigheid van de Romeinen en de Spanjaarden in Zuid Limburg.

Programma
Om 10 uur verzamelen wij ons bij het Natuurvriendenhuis Eikhold te Heerlen. Hier wordt u buiten verwelkomt met een warm kopje koffie of thee. Waarna we in groepjes gaan starten met de wandeling.

Samen wandelen wij bijna 14 km door het Limburgse Heuvellandschap. Het is een afwisselende route met zowel brede als smalle, verharde als onverharde en oneven paden. Tussendoor vertellen we u meer over de geschiedenis van het gebied waar we doorheen lopen.

De route heeft in het midden een pauzepunt met een klein hapje en een drankje.

coffee to go eygelshof

Rond 14 uur zal de wandeling eindigen, op Natuurbegraafplaats Eygelshof. Hier staat een heerlijk warm soepje op u te wachten.

Het trein- en busstation van Eygelshof is op 5 minuten loopafstand. Als u hier instapt bent u binnen enkele minuten weer in Heerlen oftewel nabij het startpunt van de wandelroute Natuurvriendenhuis Eikhold.

Kijk voor het laatste reisadvies op de website van 9292.nl

Carpoolen kan natuurlijk ook. Als u met een groepjes komt dan kunt u een auto op Eygelshof parkeren en met de andere naar Eikhold rijden.

Kosten
De wandeling is kosteloos. Een kleine, vrije donatie voor het beheer en onderhoud van het natuurgebied is natuurlijk welkom. Wandelt u mee? Honden zijn welkom. Graag wel aan een korte lijn houden.

Aanmelden

EH_evenement met telefoonnummer